Hvem har vært utro?

Spørsmål

Jeg har 2 barn,og på første svangerskapskontroll med minstemann ble det tatt en del "obligatoriske"tester.Siden jeg hadde vært samboer og trofast i over 3 år tenkte jeg at jeg IKKE ville vise positiv på noen tester på SOS.Etter to uker fikk jeg telefon fra legen om at jeg hadde testet positiv på klamydia.HVA????Går det an?Samboeren min ble sur og beskyldte meg for å ha vært utro,det hadde jeg IKKE!Fikk en kur og testet negativ på neste test.Typen min sa at han skulle ta en behandlingskur,men saken er at jeg ikke vet om han gjorde det.(har ikke spurt han)
Jeg var endel plaget med soppinfeksjoner under svangerskapet,og vi brukte defor kondom hver gang.Men etter at jeg fødte har vi hatt sex et par ganger uten,og det jeg lurer på er:hvis han ikke tok kuren,kan jeg da være smittet igjen?
Har ingen plager,litt kløe av og til,men det forsvinner når jeg bruker canesten(mot sopp)
Tør ikke ta opp dette med sambo,han tror det er jeg som har vært utro.Kan jeg ha hatt klamydia siden FØR vi ble sammen?Eller kan han ha det?Uten å merke det?Ble testet en god stund før vi ble sammen,men hadde brukt beskyttelse med den jeg lå med.
Håper du kan svare,dette ble litt langt,men jeg er så forvirra.

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Dette er ikke en helt uvanlig problemstilling; en tester positivt på klamydia, men verken hun/han eller partner har vært utro. Da er det to alternativer; at en av dem lyver, eller at en er smittet i et tidligere forhold.

Det går ikke an å få klamydia uten ved seksuell kontakt med en smittet person.

Du har vel sannsynligvis blitt testet for klamydia ved tidligere underlivstester/svangerskap (det er rutine), og hvis disse var negative så må du ha blitt smittet etter dette. Partneren din kan ha hatt klamydia fra et tidligere forhold uten å være klar over det og uten symptomer.

Hvis han har klamydia og ikke har tatt kur kan du være smittet igjen teoretisk. Jeg synes dere skal snakke ut om dette for å ikke gå og mistenke hverandre i tiden fremover.