fruktbarhet

Spørsmål

Hei! Da jeg var 15-16 begynte jeg å slanke meg, spiste lite og trente mye. Jeg tok av svært mange kilo i løpet av kort tid. Etter vært mistet jeg menstruasjonen. Jeg fikk hjelp hjemmefra og innså selv at jeg måtte skjerpe meg. Jeg begynte å spise normalt igjen. Menstruasjonen kom tilbake etter en 10 måneders tid. Da hadde jeg vært til MR undersøkelse og hos gynekolog, som kunne fastslå at ingenting var galt. Etter en stund begynte jeg i perioder å overspise og kaste opp mat. Ikke fast, men en gang innibalnt og verre i noen perioder enn andre. De siste årene har jeg kun hatt noen få perioder, det er flere måneder siden sist nå. Jeg har hatt regelmessig menstruasjon hele tiden, men har de siste tre årene brukt p-pillen diane. Det jeg er redd for er at jeg kan ha ødelagt mine muligheter for å bli gravid. Bør jeg slutte med p-pillen en periode for å sjekke at jeg har normal menstruasjon? Jeg har ikke hatt noen gynekologiske undersøkelser etterpå. Jeg er helt normalvektig nå, og har hele tiden fungert normalt. Oppkastingen min har ikke gått utover tenner, og fordøyelsen min er også helt normal, så lenge jeg spiser normalt.

Relevante sykdommer/medisiner: Diane

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmål.

Diane er en medisin som har flere bruksområder, blant annet mot akne (kviser) og sebore ( skjellende kronisk eksem). Diane fungerer også som et prevensjonsmiddel (I praksis som en p-pille). Du sier ingenting om hvorfor du bruker Diane. Hvis det er slik at du har fått dette som et prevensjonsmiddel synes jeg du bør diskutere andre alternativer med din primærlege da det er flere bivirkninger knyttet til Diane sammenlignet med andre p-piller.
Du forteller du er redd du har ødelagt dine muligheter for å bli gravid. Bruk av Diane er ikke knyttet til dette.

Du forteller at du var uten menstruasjon over en periode på 10 mnd. Dette som en følge av mye trening og lite mat. Dette er ikke uvanlig ved spiseforstyrrelser. Du har vært hos gynekolog samt MR undersøkelse uten at man fant noe galt. Du forteller også at du etter dette har hatt regelmessig menstruasjon hvilket er bra. Selv om perioder med overspising og oppkast ikke er sundt, vil det neppe påvirke din fruktbarhet. Godt å høre at det nå er lengre mellom hver periode.

Slik du beskriver din situasjon tror jeg ikke du har redusert dine muligheter for å bli gravid.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-