For tidlig utløsning

Spørsmål

Hei! Jeg har det problemet at jeg får for tidlig utløsning når jeg har sex. Dette er ett problem som har kommet de senere årene. Min kone har ikke påpekt dette som noe problem, men jeg skulle ønske at det var noe jeg kunne gjøre med det. Det "plager" meg mer og mer. Og nå føler jeg at jeg må gjøre noe med dette.

Mann, 38 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg, og takk for spørsmålet!

For tidlig utløsning er vanlig, og aller vanligst blant relativt unge menn. Heldigvis finnes det metoder som løser problemet for de aller fleste!

En effektiv metode som anbefales av mange sexologer kalles starte-stoppe-metoden. Den innebærer at du tar med deg partneren din på et opplegg som går ut på at du skal "lære deg" å få utløsning senere ved å øve. Etter litt tid hjelper den de aller fleste! Her er "oppskriften":

- For det første er det viktig at du og partneren din er sammen om dette. Kanskje synes du det er pinlig å snakke om? Egentlig er det jo ikke det. For tidlig utløsning er som sagt veldig vanlig, og partneren din merker det jo uansett. Så, ikke vær sjenert, men si det som det er: det går ofte litt for tidlig for deg. Nå har dere sjansen til å gjøre noe med dette - slik at dere får et enda bedre sexliv sammen.

- Det første dere gjør er å lage noen regler sammen. I den første fasen skal regelen være at dere ikke har samleie. I stedet skal partneren din onanere deg mens du ligger på ryggen, og er helt "passiv". Når du kjenner at det nesten går for deg, skal du si stopp. Da skal partneren din klemme bestemt (men ikke slik at det gjør vondt) like under penishodet, og holde grepet i omtrent 10 sekunder. I begynnelsen kan det være at du sier stopp for seint, slik at det går for deg alikevel. Men, etter hvert - med litt trening - klarer du å si fra i tide.

- Etter et halvt minutts tid, når du kjenner at utløsningsfølelsen har gitt seg, skal partneren din onanere deg på nytt. Når du kjenner at det er like før det går for deg, sier du stopp igjen. Dere venter et halvt minutts tid, og gjør det samme enda en gang. Til sammen bør dere gjøre dette 5-6 ganger hver gang dere har sex, før partneren din får onanere deg til det går for deg.

- Siden du har vært passiv helt til nå, kan det være at du deretter vil onanere partneren din?

- Når dere har hatt sex på denne måten en stund, og føler at dere behersker denne metoden godt, er dere klare for fase 2. Kanskje tar det et par uker, kanskje fire, før dere er kommet så langt. I denne fasen skal regelen fortsatt være at du ligger på ryggen og er passiv når dere har sex. Kjæresten din setter seg på deg og beveger seg opp og ned til du kjenner at det nesten går for deg. Da hopper hun av og klemmer rundt penis på samme måten som før, venter et halvt minutts tid og setter seg på deg igjen. Igjen er det slik at dere gjentar dette 5-6 ganger før du lar orgasmen komme.

Når dere har brukt denne metoden en stund, vil du etter hvert merke at du har begynt å trene deg opp til å utsette orgasmen. De fleste som prøver metoden, har god effekt av den. Hvis dere synes det er vanskelig å få til dette uten nærmere veiledning, kan dere oppsøke en lege som arbeider med sexologiske spørsmål.

Enkelte urologer anbefaler noen av pasientene sine å forsøke Viagra. Ereksjonen kommer da raskt tilbake etter den første utløsningen, og man kan fungere bedre ved annen gangs forsøk.

En annen behandlingsmetode går ut på å ta en såkalt lykkepille (SSRI) av f.eks typen Zoloft ca. 3 timer før forventet samleie. Det vil hos endel hemme orgasmen, men de kan også svekke opplevelsen noe.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-