For tidlig sædavgang

Spørsmål

For tidHei

Har gått lenge og grublet over hva jeg skal gjøre med mitt problem. Har nå vært sammen med min kone i snart 10 år. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive vår sex, men ikke 100%; fornøyd noen av oss egentlig. I den siste tiden har problemet blitt mitt. Jeg sliter plutselig med fortidlig sædavgang. Har ikke hatt dette problemet før, i hvertfall ikke i den grad som nå. Dette er utrolig frustrerende for oss begge. Det har gått så langt at min kone ikke lenger vil ha sex fordi hun ikke rekker å komme igang før det er over. Har kommet med forslag om andre måter å fortsette sexen på men hun er ikke så villig til det. Vi har i 2004 ikke hatt sex mer en 20 ganger og da tar jeg sikkert litt i. Jeg føler en viss frustrsjon men veit ikke hva jeg skal gjøre. Har hørt om noen øvelser men jeg mener problemet ligger i hodet. Jeg sitter her og har mistet sjøltilliten totalt. Vi har to barn og har egentlig veldig bra bortsett fra sex. Det verste er at mine følelser er på god vei til å forsvinne og andre fristelser melder seg. Det vi har blir mer som et vennskaplig forhold enn noe annet. Jeg mener at sex er en del av helheten i et forhold.

Hva kan jeg gjøre? Sliter veldig.

Mann, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, du har nok rett at problemet med for tidlig sædavgang "sitter i hodet". Det betyr altså at dette ikke er et fysisk problem. Men som du jo forteller det er det et problem, og spesielt kanskje fordi din kone ikke virker kanskje helt å møte deg i forhold til å gjøre noe med det. Det handler om at selve utløsningen er ikke noe man egentlig kan styre med viljen; den går via nervebaner som er i det såkalte autonome nervesystem. Men det man kan gjøre noe med er å trene seg til å holde utløsningen tilbake. Og det handler om å "ta tilbake" kontrollen over utløsningen.Vanligvis instruerer jeg par om at han skal ligge på rygg og ikke gjøre noe; mens hun onanerer ham til han nesten får utløsning, så skal han be henne stoppe, og så at hun klemmer litt hardt (men ikke for hardt) rundt penis til den"nesten faller" og så onanere ham igjen. Dette skal gjentas noen ganger - og så kan han "la det komme" Denne øvelsen kalles "start-stopp"-øvelse - og fungerer ofte bra. Men det fordrer et samarbeid mellom paret.
Hvis din kone ikke vil det, vil jeg anbefale deg at du tar kontakt med din fastlege, og ber ham om evt. en periode å gi deg respt på et medikament innen en gruppe vi kaller SSRI, som egntelig er et "antidepressiv" - men som har den bivirkning at den utsetter utløsning. Men dette bør jo være en enighet mellom din lege og deg.
Jeg håper dette var noe råd til deg!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-