Er jeg gravid med min bror?

Spørsmål

HEI.
jeg tror jeg er gravid!!
jeg pleier å få mensen hver 23-26 dag og nå har det gått 30 dager..!.
jeg og min bror på 7år la i sengen, jeg tok han på tissen og etter det fingret jeg.. nå er jeg livredd for at jeg er blitt gravid...tror du jeg er gravid?? kan 7år gamle gutter gjøre folk gravide??
jeg har ikke tatt en graviditetstest ennå for jeg er for redd til å kjøpe og jeg vet at det er for seint å ta angrepillen..hva skal jeg gjøre?? kan jeg gå til legen å si at jeg tror jeg er gravid uten at han sier det til mine foreldre?
kan jeg ta abortpillen uten at mine foreldre får vite det?
hvordan virker abortpillene??
kan du være så snill å hjelpe meg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... vær så grei..
takk på forhånd

Kvinne, 15 år

Svar

Hei!

Lillebroren din er ikke kjønnsmoden og kan ikke ha gjort deg gravid. Dessuten blir man ikke gravid på denne måten.

Jeg synes du skal gå på biblioteket og låne deg en bok om sex og om hvordan man lager barn. Ikke fordi jeg tror det er noe du ønsker å få til nå, men fordi du kanskje vet litt for lite om dette temaet?

Det er ikke uvanlig at søsken utforsker hverandre litt, men dette kan fort bli veldig vanskelig hvis dere gjør ting med hverandre som ligner på sex. Husk også på at det er vanskelig for broren din på 7 å vurdere hva som er "riktig og galt", det er du som er eldst og som må ta slike avgjørelser.

Jeg skjønner jo at dette er vanskelig å snakke med noen om. Det beste rådet jeg kan gi deg er derfor om du kan finne litt litteratur om dette på biblioteket. Du kan også snakke med helsesøster på skolen, hun er nok vant til mange forskjellige spørsmål og kan hjelpe deg og lære deg litt om hva som skjer med kroppen din nå i puberteten.

Lykke til!