En pause i p-pillene?

Spørsmål

Hei
Jeg lurer på om jeg burde ta en pause i bruk av trionetta p-piller, ettersom jeg har brukt dem i nesten 5 år uten opphold.Burde jeg ta noen prøver og burde jeg endre p-pillemerke?

Kvinne, 22 år

Svar

Hei!

Det er ingen grunn til å ta pause i p-pillebruken eller skifte til noe annet merke fordi du har brukt Trionetta lenge.

Hvis du tar p-pillene på vanlig måte er det ingen grunn til å forvente bivirkninger fordi du har stått på medisinene lenge, og det er ikke nødvendig med noen blodprøver.

Hvis du vil bli gravid må du selvsagt slutte med p-pillene, og da kan det ta noe tid før menstruasjon kommer igang som vanlig igjen.