Diane og blodpropp

Spørsmål

Hei!
Jeg har mye angst når det kommer til bruk av p-piller. Jeg har gått på ca 3 forskjellige p-piller siden jeg var kanskje 13-14 år, har brukt alle i over 1 år. Problemet med de ulike p-pillene jeg har gått på (Loette, Mercilon, Yasmin) er at de gjør meg veldig deprimert og forverrer huden min i ansiktet. Derfor skrev legen min ut en resept på Diane til meg i april 2016 som jeg begynte på og gikk på i 3 måneder, og huden min ble helt fin. Jeg las på nettet at det står at man ikke skal gå på Diane dersom man har migrene med synsforstyrrelser, noe jeg har kanskje 2 ganger i året - men legen min mente at det ikke hadde noe å si, og gav dem til meg likevel. Nå leser jeg at det er veldig stor risiko for blodpropp, og at leger anbefaler bare Diane dersom man har alvorlig akne, mens jeg plages bare med mye kviser i pannen før mensen.

Jeg er veldig redd for blodpropp, men ingen i familien min har noen gang hatt blodpropp, jeg røyker og drikker ikke, og er heller ikke overvektig. Jeg vet bare ikke om jeg bør bytte til en annen p-pille siden det står at det ikke er anbefalt, og så jeg slipper å bekymre meg for blodpropp - men jeg vil helst gå på Diane siden jeg vet at huden min bli fin og at pillene ikke gjør meg deprimert, de er på en måte de "farligeste" p-pillene som funker for meg, men jeg vil IKKE gå på dem dersom det faktisk ikke er anbefalt av de fleste. Jeg føler ikke at jeg kan stole helt på legen min ang dette med migrene osv. Jeg kjenner meg også veldig varm i ene benet når jeg går på p-piller (husker ikke om det har vært sånn med de andre). Jeg har hatt ett opphold fra juli helt til nå i desember, og har lest at man ikke bør slutte før det har gått 6 måneder siden faren for blodpropp er størst nå. Hva bør jeg gjøre? Fortsette på pillene, eller er det best å slutte? Jeg orker ikke å gå rundt å bekymre meg. Verken for å bli gravid eller å få blodpropp.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Migrene med synsforsyrrelser er en diagnose som stilles av fastlege eller nevrolog. Det er forskjell fra de synsforstyrrelsene som du nevner. Migrene kommer sporadisk med akutte pulserende smerter spesielt på en side i hodet ledsaget av kvalme og oppkast. Synsforstyrrelsene kommer før smerteanfallet i hodet. Dette varer fra minutter til timer. Migrenemedisiner har veldig god virkning på anfallene. Du beskriver ikke noe migrene anfall og derfor er jeg enig med legen din at det er trygt og bruke Diane i ditt tilfelle. Det er ikke noe økt risiko for blodpropp u fra det du beskriver. Det er bra at medisinen ikke gir depresjon som forøvrig ikke er uvanlig ved p-pille bruk. Jeg ser derfor ingen grunn til at du skal slutte med diane eller bekymre deg for blodpropp ut over hva som er vanlig ved p-pillebruk

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-