Blodpropp og p-piller

Spørsmål

er det sant at det er lettere å få blodpopp dersom han røyker mens kan bruker p-piller?er d bevist?eller er d bare tilfelle at folk som bruker p-piller og røyker har fått blodpropp?

Sykdommer: hennok-shunline

Kvinne, 15 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er nok riktig at p-piller øker risikoen for å få blodpropp. Denne risikoen øker veldig hvis man røyker i tillegg. Hvis man på toppen av det hele har flere slektninger som har fått blodpropp skal man trolig ikke bruke p-piller av denne grunn.