Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning etter angrepillen

Spørsmål

Hei!
Jeg tok angrepillen for en uke siden (mandag) og etter fem dager begynnte jeg å blø (lørdag). Dette har vart i snart en uke. Er det normalt å kjenne bivirkninger fra angrepillen etter en uke? Har også kjendt ubehag i magen. Er ganske redd jeg er gravid, men siden jeg blør er vel ikke det mulig? Jeg har også litt ømme brystvorter. Jeg var nettopp ferdig med mens da jeg tok angrepillen, og jeg har regelmessig mens. Så dette kan umulig være mensen, men jeg blør like mye som om det skulle være det. Bør jeg være bekymret? Jeg har blødd i 5 dager nå, like mye hver dag. Hva kan det være?

Håper på raskt svar!
På forhånd takk.

Kvinne, 22 år

Svar

Hei!
Det er ikke unormalt at det kommer en såkalt bortfallsbløding etter å ha tatt angrepillen. Dette er fordi hormonet i angrepillen kan forårsake en utstøtning av slimhinnen inne i livmorhulen, og dermed forhindres et eventuelt befruktet egg i å feste seg. Ubehag i magen og ømhet i brystene er også vanlige bivirkninger til angrepillen. Du har ingen grunn til bekymring da disse plagene er effekter av hormonet i angrepillen.

Det er svært lite sannsynlig at du er gravid, da angrepillen har hatt en slik virkning hos deg. Du kan ta en graviditetstest ca 2-3 uker etter å ha tatt angrepillen, dersom du da er i tvil om du likevel kan være gravid.

Jeg anbefaler deg nå å kontakte legen din for å få trygg prevensjon, som for eksempel p-piller, da angrepillen kun forhindrer ca 75 % av de svangerskapene som ellers ville oppstått. Dersom du ikke har tatt chlamydiatest etter at du første gang hadde samleie med partneren din, bør du også få tatt en slik test.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-