Det finnes mange fordeler med å holde seg fysisk aktiv. Bedre sex er en av dem. Foto: All Over Press
Det finnes mange fordeler med å holde seg fysisk aktiv. Bedre sex er en av dem. Foto: All Over Press Vis mer

Tren deg til et bedre sexliv

Menn som er mer fysisk aktive, har et bedre sexliv, viser forskning.

At det er sunt å trene, er et kjent faktum. Men visste du at fysisk aktivitet kan piffe opp sexlivet ditt? Det viser noen av funnene som nylig ble publisert i Journal of Sexual Medicine.

Cirka 300 menn oppgav informasjon om deres aktivitetsnivå og om deres evne til å få ereksjon og orgasmer, kvaliteten og hyppigheten av ereksjonene, samt deres samlede seksuelle funksjon, ifølge WebMD.com

Mennene som trente mest, scoret høyere på seksuelle funksjoner helt uavhengig av rase. De som trente hardt i to timer, 3,5 timer moderat trening eller seks timer med lette øvelser hadde bedre sex, konkluderte forskerne.

Menn som var mindre fysisk aktive, scoret derimot lavere på seksuelle funksjoner. Andre faktorer som også ble assosiert med lavere seksuell funksjon er diabetes, høy alder, tidligere eller nåværende røykere og hjertesykdommer.

LES OGSÅ: Sex etter femti?

Dette gjør trening med sexlivet

Siril Jensen, sexologisk rådgiver, er ikke overrasket over at menn som trener får et bedre sexliv.

– Trening fører til økt testosteronnivå i kroppen, og hormonbalansen i kroppen forbedres. Testosteron påvirker absolutt sexlysten, og kan føre til at menn får hyppigere ereksjoner. Kvinner får også økt testosteron ved trening. I tillegg gir trening utslipp av endorfiner og adrenalin, som skaper mer glede og velvære og reduserer stress. Noe som absolutt er en fordel på soverommet, sier Jensen til Lommelegen.

Trening fører også til at man blir i fysisk bedre form.

– Hvilken form vi er i påvirker sexlivet i forhold til utholdenhet, noe som kan være en fordel dersom man ønsker lange sexøkter. Langt forspill kan medføre at man blir mer opphisset, det samme gjelder selve samleiet - man bygger seg opp mot et klimaks. Dersom dette varer lenger, kan det også føre til at klimakset blir kraftigere når det oppnås, forklarer hun.

LES OGSÅ: Mangel på sex i parforholdet

Trening gir bedre selvtillit

Det er flere grunner til å trene. Et annet viktig resultat av trening er at man raskt får bedre selvfølelse og selvtillit.

– Man føler seg bedre, får flottere holdning, er fysisk aktiv og føler seg sterk. Selvfølelse er alltid en fordel å ta med seg i senga. Det å tørre å ta initiativ, føle seg sterk, sexy og selvsikker, påvirker også partner. Det blir enda en selvfølelse-boost når man da oppnår nye høyder i senga. Dette kan også føre til at man får en større sexdriv og tør å prøve ut nye ting for eksempel, forteller Jensen.

Samtidig mener den sexologiske rådgiveren at det er viktig ikke å overdrive treningen, da det kan føre til stress.

– Det blir viktig å ha nok hvile og søvn imellom slagene, og gjøre treningen til en del av livsstilen, råder Jensen.

LES OGSÅ: Ekteskapsproblemer. Er sex nok?

Slik kan du piffe opp sexlivet

Hvis du føler at sexlivet har blitt for ensidig og mer et kjedelig pliktløp fremfor lyst og nytelse, kan det være en tanke å prøve seg litt utenfor komfortsonen, ifølge Siril Jensen.

– Hva som skal til for å booste sexlivet, avhenger av hvilke tenningsmønstre man har, sier Jensen, og ramser opp flere forslag:

  • Prøv dere på bondage.

  • Oppsøk sexklubber, er swingers noe for dere?

  • Kanskje det å se porno sammen vil gi økt lyst?

  • Bruk bind for øynene, og ta i bruk de andre sansene: føl, lukt, smak - det vil gi nye opplevelser

  • Ofte er sex noe som skjer etter leggetid, i senga, i mørket... Hva med å ta en kjapp en på kjøkkenbenken, på badet, i dusjen, på sofaen når anledningen byr seg i løpet av dagen? Mange trenger forspill for å komme i rett stemning, og det kan blir utfordrende i forhold til en kjapp en. Men vær forbedredt; ha glidemiddel i lomma, gå med vaginakuler på jobb så er du godt oppvarmet til du kommer hjem, flørt litt med kolleger osv. Flørt med din partner!

  • Flørt! Det er ingenting i veien med uskyldig flørt. Flørt fører til gode tilbakemeldinger som gir økt selvfølelse. Den følelsen tar man med seg hjem! Kle deg lekkert på jobb så du får tilbakemeldinger på utseendet - øker selvfølelsen. Snakk og lek i lunsjen - få tilbakemeldinger på at du er morsom og glad... Det er godt å få selvbekreftelse fra annet hold enn bare sin partner, og bekreftelse fra partner har en tendens til å stilne litt med tiden.

  • Noe som fører til annet; bli gode til å flørte med hverandre, gi hverandre komplimenter, ta på hverandre gjennom dagen, vær kjærlige. Det fører til god stemning.
    Vær litt gal og ha sex ute! Nå er det vår og snart sommer. Går dere en tur i skogen, ta en kjapp en da vel! Da handler det både om lyst og den «frykten» for å bli tatt på fersken - gir en ekstra piff!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 399,-