Gratis kondomer

Visste du at du kan bestille gratis kondomer på nett? Slik gjør du det.

GRATIS KONDOMER: Gratis kondomer for alle - kan bestilles på helsenorge.no Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal
GRATIS KONDOMER: Gratis kondomer for alle - kan bestilles på helsenorge.no Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Å bestille kondomer på nett hjem i postkassen, helt gratis, er et tilbud fra Helsedirektoratet. Du betaler kun for en vanlig sms. Tilbudet er ikke bare til ungdom eller utsatte grupper, men et gratis tilbud alle kan benytte seg av fra det offentlige.

Kondom er det eneste prevensjonsmidlet som beskytter både mot kjønnssykdommer og mot uønsket graviditet. Kjønnssykdommer kan også smitte via munnsex og analsex.

Slik bestiller du

Helsenorge.no finner du bestillingsskjema.

1. Fyll inn navn, adresse og telefonnummer.

2. Du bekrefter bestillingen ved å svare OK på sms'en du får når du sender inn skjema.

BEKREFT BESTILLINGEN PÅ SMS: Etter en uke, får du kondomene i postkassa, ifølge Helsenorge.no.  Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal
BEKREFT BESTILLINGEN PÅ SMS: Etter en uke, får du kondomene i postkassa, ifølge Helsenorge.no. Foto: Dinside.no / Kristin Sørdal Vis mer

3. Kondomene sendes i en diskret boblekonvolutt og levering innen en uke fra du bekrefter bestillingen.

Begrensning på hvor mye du kan bestille

Ifølge avdelingsdirektør Ellen Margrethe Carlsen er ordningen med gratis kondomer noe som er åpent for alle privatpersoner, selv om hovedmålgruppene er ungdom og unge voksne under 25 år, sexarbeidere, flyktninger og asylsøkere, menn som har sex med menn, mennesker som lever med hiv og deres partnere, samt innsatte i fengsel, har hun fortalt til Dinside.no.

- Dette er et lavterskeltilbud som markedsføres primært blant målgruppene, men som er åpent og gratis for alle uansett alder.

Det er grenser for hvor mange pakker med kondomer du kan få gratis:

- Private personer kan bestille én ny konvolutt med kondomer, med 10 eller 15 stykker, hver 14. dag, sier Carlsen til Dinside.

Kjønnssykdommene det er størst utbredelse av i Norge:

Klikk på linken for å lese om utbredelse, symptomer, smittemåte, diagnose og behandling.

Andre tilbud

Det er ikke bare kondomer som er gratis i Norge. Ifølge helsenorge kan man teste seg for seksuelt overførbare sykdommer kostnadsfritt hos alle fastlegekontorer, helsestasjoner for ungdom eller studenthelsetjenester.

Dersom du bor så nærme Bergen at du kan motta behandling på Haukeland, er det mulig å bestille gratis hjemmetesting av klamydia og gonoré.

- Alle som har hatt ubeskyttet sex med en partner som en ikke kjenner smittestatusen til bør teste seg for kjønnssykdommer, oppfordrer helsenorge på sin nettside.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer