Avbrutt samleie

Tidligere var dette en av de mest brukte prevensjonsmetodene. Metoden går ganske enkelt ut på at mannen trekker seg ut av kvinnen rett før han får utløsning. Hvis han greier dette, vil kanskje ingen sædceller komme inn i skjeden til kvinnen, og dermed er hun beskyttet fra å bli gravid.

Avbrutt samleie er prevensjonsmetodenes -sorte får-. Dette kommer i hovedsak av at metoden har vist seg å være ganske så usikker i praksis. Det finnes mange forskjellige tall på hvor godt denne metoden beskytter mot uønsket graviditet. Hvis en følger 100 par som (bare) bruker avbrutt samleie som prevensjonsmiddel gjennom et helt år, vil mellom 8 og 25 av disse oppleve å bli gravide. Årsaken til at det er så stor spredning i tallene, kommer av at metodens sikkerhet er veldig personavhengig. Hvis du har selvdisiplin nok til å avbryte samleiet i tide, vil sjansen for å bli gravid være lavere. Problemet er bare at det kan være vanskelig å styre seg når en er opphisset og like ved å nå klimaks. Det er vanskelig å kontrollere akkurat når sæduttømningen kommer.

At du må stole fullt og helt på mannens handlekraft i ett bestemt øyeblikk, kan skape en spent situasjon under samleiet. Kanskje er det særlig kvinnene som kan føle på denne nervøsiteten. Den store fordelen med å bruke avbrutt samleie som prevensjonsmetode, er at du ikke trenger å forberede deg, eller å bruke noe spesielt utstyr.

Avbrutt samleie kan være en mulighet hvis du kommer i en nødsituasjon, men anbefales ikke hvis det er viktig for deg å ikke bli gravid. Til det er nemlig metoden for usikker.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 399,-