Små utvekster nedentil samt rødhet og flassing på penishodet

Spørsmål

Hei Har blitt tørr på penis, like under hodet, ikke noe kløe eller ubehag, kansje noe sår følelse. Og røde flekker her og der (se vedlagt bilde) Var sammen med en ny partner (kvinne) forgje helg, og var ganske mye seksuellomgang. Har også hatt i lengere tid noen utvekster (se vedlagt bilde nr. 2 og 3) ca 4 stk, en som er noe større, vet ikke om det er relatert. men disse kan klø litt av og til, tror ihvertfall det er de. Ellers har jeg ingen symptomer, alt virker som normalt. Hilsen

Mann 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt med tre medfølgende bilder. Vi har her å gjøre med to tilstander;- det ene, som to av bildene viser, er overveiende sannsynlig condylomer eller kjønnsvorter, som er vorter som fremkalles av HIV-virus, type 6 og 11. Disse kan du ha hatt en stund siden det kan ta lang tid fra smitte til de bryter ut. Med tid og stunder går de tilbake av seg selv, men de fleste pleier å ønske å fjerne dem ettersom de kan spre seg til en en partner ved seksuell omgang. Du må oppsøke enten fastlegen eller noen annen lege eller klinikk som steller med seksuelt overførbare sykdommer for å få dem fjernet, det kan gjøres på forskjellige måter. 


Det du dernest har på penishodet som kalles balanitt er forskjellig grad av rødme ispredd mindre hoper med litt sterkere rødfarge samt lett flassing over det hele. Siden dette ettersom du skriver er av nokså ny dato, kanskje overført nokså nylig, så kan det være en gjærsoppinfeksjon på penishodet, noe vi ikke ser alt for ofte og som en sjelden gang kan overføres fra en kvinne som har en gjæsoppinfeksjon i skjeden. Jeg tror du kanskje bør snakke med din siste seksualpartner om så kan være tilfellet og i første omgang forsøke å behandle deg med kremen dactacort, den fås kjøpt reseptfritt på apoteket i liten paking. Smør tynt et par ganger daglig og se om ikke alt forsvinner etter en ukes tid  eller litt lenger. I denne tiden bør du ikke ha gjentatte samleier med siste partner.


Er det slik at hun ikke har gjærsopp og at eventuelt utslettet ditt ikke gir seg til tross for behandling så komer du ikke utenom en tur til fastlegen som får se nærmere på deg og kanskje ta noen prøver for å få stilt en riktig diagnose, det er mange ting som kan ligne det du har. Finner han ikke ut av det bør du henvises til hudlege. God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-