Oral sex og HIV-smitte?

Spørsmål

Hei ,selv om du kanskje svarer helst andre spørsmåle men håper at du kan svare på min spørsmål også..... jeg ble sugd av en annen mann( ca 10 sekunder) og jeg sugd ham ca 20 sekunder... ingen av oss møtt med sæd eller Precum .... så sluttet vi... likevel etter 2 uker testet meg Klamydia og Gonore heldigvis var begge negative.... men skal teste meg For Hiv også? Sjansen Å smitte hiv? Håper å høre fra deg/dere Takk

Mann 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Vår ekspert på seksuelt overførbare sykdommer, Johannes Thorvaldsen, er for øyeblikket ikke tilgjengelig her på Lommelegen. Men vi har fått mange spørsmål om det samme tidligere, og her har du ett av hans svar om dette temaet, som gir god informasjon om det du spør om her.


Les følgende svar om oralsex og HIV:

https://www.lommelegen.no/infeksjoner/legesvar/hiv-og-oral-sex/69034536


Jeg siterer fra hans svar:

"HIV-viruset er i seg selv er et meget lite smittsomt virus som smitter på tre måter;- fra mor til barn i svangerskap, ved at blod trenger inn i en annen persons blodbane samt ved sex. Forskjellige seksuelle praksiser er forbundet med varierende grad av risiko for HIV-smitte. Oral sex er svært vanlig, men lite smittsomt når det gjelder overføring av HIV. Å si noe sikkert om graden av risiko ved oral sex har vist seg å være vanskelig siden det er lite smittsomt. Ved fullgått vaginalt samleie med utløsning hvor den ene parten er HIV positiv så er den statistiske sjansen for å overføre viruset på mellom1 på tusen og 1 på ti tusen, gitt hele og kontinuerlige slimhinner og fravær av annen seksuelt overførbar sykdom. Det har vært estimert at risikoen ved oral sex ligger på en tiendedel av dette."


Oppsummert så kan en altså si at smittefaren i deres tilfelle er liten, men teoretisk sett kan det ikke utelukkes. Det at dere ikke utvekslet kroppsvæsker gjør smittefaren enda mindre, og i tillegg er jo den avgjørende faktoren om har du hadde sex med, var smittet. Rent statistisk sett er jo sjansen for at han er HIV-smittet, svært mye mindre enn sannsynligheten for at han er smittet.


Hvis jeg var deg, ville jeg nok tatt en HIV-test, mest for å få lagt fra deg bekymringer om dette.


Håper det var greit svar. Ha det bra.



Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-