Kan kjønnsvorter ha noen innvirkning på seksuallivet annet enn rent kosmetisk ?

Spørsmål

Hei. For noen uker siden fikk jeg påvist kondylomer. Dette er noe jeg hadde hatt en god stund, men som ikke var en irritasjon og som gikk bort av seg selv på en periode av ca 10 mnd. Det jeg leste på nettet og forstå det som var at dette var kjønnsvorter og lot være å gjøre noe med det mtp at dette gikk bort av seg selv, noe det gjorde. En liten periode var alt borte, men så kom det dessverre tilbake og denne gang når jeg klemte på det kom det litt puss ut. Jeg stusset da på om dette var noe annet og av den grunn bestilte jeg legetime. Legen konkluderte med at dette så ut som kondylomer og fikk da en resept på condylin. Når jeg brukte dette var det samme prosess som oppstod, men bare raskere. Vortene hovnet opp og deretter forsvant. Bortsett fra det var det en ting som var annerledes denne gangen. De tidligere vortene dukket opp nedentil, men ingen av vortene vokste frem på selve penisen eller testiklene, det gjorde disse 2 nye vortene som oppstod, en på penisen og en på testiklene. Når disse vortene hovnet opp var det mye mer ømt og mye større enn når de tidligere vortene hovnet opp, i tillegg sprukket huden litt opp slik at det så vidt kom litt blod og skårpe. til slutt ble de borte og ser når dermed helt normalt ut, men her oppstod det da et nytt problemet. Jeg kjenner ikke noe nytelse når jeg får en orgasme. Når jeg ejakulerer føles det som om jeg ikke har noe følelse av kontroll, dette var spesielt ille rett etter vorten på penisen hadde hovnet opp. Nå er det noe bedre, men har fortsatt en mangel nytelse når jeg klimakser. Hva skyldes dette?

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Sykehistorien din tyder på at i alle fall det du først beskriver nok representerte kjønnsvorter eller condylomer, det er den hyppigste seksuelt overførbare tilstanden og vil, som du opplevde, med tid og stunder gå tilbake av seg selv. Imidlertid vi nok de fleste ønske dem fjernet, både av kosmetiske grunner og ikke minst fordi vorteviruset kan overføres til en seksualpartner. Du nevner at du kunne klemme pus ut av vortene og det er ikke vanlig. Her kan det foreligge forskjellige forklaringer;- condylin kan her ha spilt en rolle eller så var en eller flere vorter blitt infisert av hudbakterier, noe som ikke er spesielt hyppig, eller så representerte dette noe annet enn vorter. 


De gikk altså tilbake, men kom igjen på andre steder, denne gangen større og mer ømme enn de foregående, men nå er det altså normalt etter det kan jeg kan forstå av brevet ditt. Men det du spør om er hvorvidt vortene kan ha noen del i at du en tid har hatt nedsatt nytelse av orgasmene dine. Jeg kjenner ikke til at det er beskrevet tidligere, vanligvis har kjønnsvorter eller condylomer ingen innvirkning hverken på libido, dvs. seksuell lyst eller spesifikt på orgasmen, annet enn hvis de da ikke er så utbredt eller sitter slik til at selve det mekaniske som frembringer organsmen eventuelt kan ha blitt forandret på noen måte. Eventuelt kan kanskje rester av de episodene du beskriver med infeksjon, hevelse, verk etc. ha resultert i arrvev som eventuelt har innvirkning på ejakulasjonen din, men det er det uråd å si noe sikkert om uten å ha undersøkt deg. 


Jeg tenker at du bør la en erfaren venereolog se på deg og vurdere dette, ham eller henne finner du blant hudlegene eller på klinikker som er innrettet for å diagnostisere og behandle seksuelt overførbar sykdom, som ved sentralsykehusenes hudavdelinger eller i Oslo Olafiaklinkken i Trondhjemsveien. Eventuelt kan du, medmindre dette klarlegges, henvises til en spesialist i urinveier, disse kalles urologer og finnes både på sykehus og som praktiserende spesialister. God bedring og lykke til ! 



Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-