Kan jeg ha fått en sykdom bare ved èn gangs sex ?

Spørsmål

Hei. Jeg hadde tilfeldig ubeskyttet sex med en jente nå nylig. Hu hadde akkurat testet seg før vi hadde sex og hadde ifølge henne selv ingenting. Alikevell føler jeg dagen etter at noe er galt. Jeg har hatt klamydia en gang tidligere og dette føles litt som det. Det har gått 2 dager siden vi hadde samleie. Det svir ikke når jeg tisser, jeg tisser heller ikke oftere. Det klør/svir heller ikke på penis. Men jeg føler alikevell at det er noe. Typ føler jeg at den er litt «sår» på penishodet. Og ved urinåpningen.. Hva kan dette komme av? Jeg tenker å dra å sjekke på mandag. Om 4 dager. Livredd for at det kan være herpes eller annen type uhelbredelig sykdom. Håper på positivt svar

Mann 24
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det er ikke alltid så enkelt å vite hva slike, nokså uspesifikke symptomer som du forteller om representerer, av og til er tankene på at man kan ha pådratt seg et eller annet nok til at man tydelig kjenner at det er noe som ikke er helt som det skal. Det man jo da bør gjøre med slikt er å oppsøke en lege eller en klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom og la seg undersøke. Du nevner i brevet ditt er at du tenker nettopp på å gjøre det, men du kan rolig vente litt lenger enn 6 dager siden enkelte tilstander kan bruke noe lengre tid for at prøver kan bli positive i laboratoriet. Selv om din veninne sa at hun hadde testet seg ikke så lang tid i forveien er desverre ikke det noen sikker garanti for at hun ikke feiler noe, det kommer jo alltid an på hva hun har sagt til legen og hvilke prøver som er tatt. 


Chlamydiabakterien er selvsagt en av de vanligste årsakene til tilstanden urethritt, som også kan fremkalles av andre mikrober, som mycoplasma genitalium og gonore-bakterien samt endel andre. Ofte gir f. eks. chlamydia få eller ingen symptomer hverken hos kvinnen eller mannen. Lett svie ved urinrørsåpningen kan være så mangt, som f. eks. begynnelsen av en herpes, selv om en herpes som oftest bruker noen flere dager på å vise seg. Det er riktig at det ikke finnes noen behandling som fjerner herpesviruset fra organismen, men vi har i dag flere medikamenter som kan dempe utbrudd og forhindre at utbruddene kommer altfor ofte. 


Det er mnge som har ubeskyttet sex og som derfor etterpå tenker at risikoen for seksuelt overførbar sykdom på den måten er til stede, og ofte bevirker slike tanker som du gir utrykk for i brevet at de bruker beskyttelse neste gang de har sex med en person for første gang. Lykke til !

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-