Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan jeg ha blitt smittet med HIV ?

Spørsmål

Hei Jeg hadde tilfeldig sex med En dame 4 måneder tilbake, vi kysset.. brukte Kondom under samleie.. hele seansen varte kun 10-11 minutter, da jeg var nervøs/usikker.. I ettertid mistenkte jeg at hun kanskje var prostituert... Jeg klødde litt i underlivet samme dagen, og hadde litt vond hals den første uken.. nå er det gått 4 måneder:: , 2 uker tilbake begynte jeg å kjenne lysken som litt tung.. itillegg de siste 5 dagene Har lysken rundt halsen vært ømme., ingen kul, men ømme..det har aldri skjedd før..aldri i heie mitt liv Itillegg har jeg siste 3/4 uker plutselig kjent Litt tilfeldig smarte i muskler og ledd (som varer i kun 1-2 sekunder) samtidig trener jeg også vekter, vært litt usikker på jeg overreagerer..Feks plutselig i overarm.. Itillegg har det stikker litt i pungen av og til.. vært litt av og pågående I de 4 månedene har jeg ikke vært forkjølet , ikke feber, ikke ned i vekt.., vært Frisk og rask ellers... Tror du jeg har fått hiv??

Mann 40
Svar

Hei og takk for brevet ditt der du beskriver noen symptomer du tenker kan ha noe med HIV-infeksjon å gjøre. Vondt i halsen og kløe i underliver så tett innpå den seksuelle episoden har sannsynligvis ikke noe med den å gjøre, nedentil kjenner man hele tiden etter og de fleste har litt vondt i halsen med jevne mellomrom. Tyngdefølelse i lysken er ikke noe kjent symptom på HIV selv om de normale lymfeknutene i området skulle ha blitt forstørret, noe som forøvrig ikke er vanlig ved den primære HIV-infeksjonen det her ville vært snakk om. Generelt er forstørrede lymfeknuter som knytter seg til HIV-infeksjon helt uømme, de kan av og til opptre på halsen forøvrig. Muskelsymptomer er ikke knyttet til HIV. 


Det jeg derimot fester meg ved er at du har hatt ubehag i pungen, det skyldes ikke sjelden det som kalles urethritt og som er en betennelse ytterst i urinrøret og som kan skyldes forskjellige bakterier, herunder chlamydia, mycoplasma genitalium m. fl. De kan overføres ved vanlig samleie;- du skriver at du brukte kondom og det er veldig bra, men ikke alltid greier man å holde penishodet borte fra kontakt med vaginal fuktighet likevel. Dessuten kan urethritt overføres ved oral sex og som oftest gir den få eller ingen symptomer. Og etter lang tid kan det altså dukke opp ubehag i bitestikkelen på grunn av en slik betennelse. 


Vedrørende HIV så er HIV-viruset sjelden og det er lite smittsomt. Ingen av de symptomene eller tegnene du har merket vil føre tankene til at du skulle være blitt smittet med HIV, så det tenker jeg du kan ta helt med ro. Derimot synes jeg du skal sjekke det med pungen hos enten fastlegen eller noen annen lege i primærhelsetjenesten eller ved en klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom som f. eks. Olafaklnikken i Oslo som har åpen poliklinikk daglig. God bedring og lykke til !