Fremdeles utflod til tross for 6 dager med antibiotika

Spørsmål

Hei Jeg har vært litt uheldig å hatt meg med en jente jeg møtte på byen for ca 4uker siden. Jeg hadde vaginalt samleie uten kondom. For ca 1 til 2 uker siden begynte jeg å få kløe i urinrøret og utflod fra penis. Det begynte med en-to dråper om dagen til mye utflod iløpet av dagen/natta. Utfloden/pusset som kommer ut er noe slimete og gul/grønn. Nå når det begynte å bli så sjennerende tok jeg og bestilte hjemmetest på klamydia og gonoré. Jeg var så desperat på å få svar at jeg bestilte både fra apotek og unilabs. Begge ble sendt til prøve og fikk negative svar på både klamydia og gonoré. Gjorde etter instruksene å sende morgenurin. Så jeg dro til et legesenter med lite ventetid (dr.dropin) da min lege hadde lang ventetid. Dro ditt og forklarte problemet mitt. Fikk doxycycline piller som jeg skulle bruke i 7dager og 2 piller om dagen, da legen mistenke klamydia. Samtidig tok legen en urinprøve av meg som ble sendt til test. Idag så får jeg svar på at både klamydia, gonoré og mycoplasma er negativt. Har nå gått på de pillene i 6 dager og har blitt noe bedre , men merker at det klør av og til, og at det kommer en dråpe med utflod i bokseren om natta. Jeg tenkte selvfølgelig å fullføre denne kuren. Vet at det kan være umulig å svare uten å teste dette, men jeg skjønner ikke hvilken andre kjønnssykdommer har disse symptomene utenom de nevnte? Hva skal jeg gjøre?

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Dette høres ut som en klassisk urethritt, betennelsen man kan få ytterst i urinrøret overført fra en seksualpartner. Ikke sjelden er laboratorieprøvene negative, tilstanden kalles da for uspesifikk urethritt siden du altså har sykdommen, men dens mikrobielle årsak er ikke funnet. Forklaringen er at mange forskjellige mikrober kan forårsake tilstanden, men det er bare et fåtall man ved rutineprøver greier å finne i laboratoriet. For å presisere;- chlamydia er ingen sykdom i seg selv, men årsaken til ca. 25-40 % av alle urethritter. Førstehåndsbehandlngen du fikk er helt korrekt, den behandler vanligvis både chlamydia og mange andre mikroorganismer og er førstehåndsbehandlingen ved urethritt. Så du skal uten tvil fullføre behandlingen. 


Jeg forstår at du lurer på hvorfor du på dag 6 med antibiotika fremdeles hadde symptomer, men det er ikke helt sjelden. Noen bruker litt lengre tid for å bli helt bra og du kan rolig se dette an noen dager, ofte forsvinner symptomene etter litt lengre tid enn en uke. Hvis så ikke er tilfellet må du søke lege igjen, kanskje helst da en som har erfaring med diagnostikk og behandling av seksuelt overførbare sykdommer, som en klinikk innrettet med henblikk på dette eller en hudspesialist. I Oslo Olafiaklinikken, der trenger man ikke å ha time. 


Legen vil kunne mikroskopere fuktighet fra urinrøret ditt og avgjøre om du fremdeles har urethritt og hvis så er tilfelle må du ha en ny antibiotikakur, det er ikke helt uvanlig. Jeg antar at du har fått beskjed om at du ikke skal ha sex før du er frisk, siden du da kan overføre resten av infeksjonen til partneren, alternativt at partneren eventuelt kan overføre en ny urethritt til deg. Noen urethritter trenger mer tid på å gå over så du kan ta dette helt med ro, men det kan altså medføre at du må til legen en eller flere ganger. Lykke til og god bedring !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn