Fikk medisiner mot klamydia, men har fått tilbakefall.

Spørsmål

Hei. Fikk klamydia for litt over en måned siden. Eg fikk 2 tabletter som gjorde alt nesten helt bra i løpet av en ukes tid men ikke 100 prosent. Nå har det blusset opp igjen med svie og irritasjon. Ønsker å få noe som kan få vekk dette en gang for altid. Kan du hjelpe

Mann 37
Svar

Hei.


De to tablettene du fikk, var sannsynligvis Azitromax. Det er korrekt behandling for klamydia, og kurerer klamydia i de fleste tilfeller, men ikke i 100% av tilfellene. Det gjelder svært mange medisinske tilstander og behandlinger, forøvrig.

Derfor er det også fornuftig med en etterkontroll noen uker etter gjennomgått kur, for å se om man er kurert, spesielt når det ser ut som at symptomene er kommet tilbake, slik du nå opplever.

Og så har man naturligvis dette med partnerbehandling. Dersom man har sex påny med en partner man ble smittet av, og denne personen ikke fikk behandling, så vil man naturligvis ha stor sjanse for å få sykdommen tilbake. Er dette aktuelt for ditt tilfelle? 

Og du kan naturligvis ha vært kurert, men fått det påny, om du har hatt sex med en ny partner som også var smittebærende. Klamydia er jo en svært hyppig forekommende sykdom, hvor flertallet ikke har symptomer og ikke vet om at de har sykdommen.

Du sier at du ønsker å få noe som kan få dette vekk en gang for alltid, og det kan og skal du naturligvis. Du spør i den forbindelse om vi kan hjelpe med det, men det går dessverre ikke. Lommelegen er anonym, dvs jeg vet ikke hvem du er, og kan derfor ikke skrive resept, og i tillegg driver vi ikke med pasientbehandling, kun rådgivning og helseinformasjon her. Men dette vil du få uten problemer hos f.eks. fastlegen, så ta kontakt snarest. Azitromax er som sagt korrekt medisin, som kurerer klamydia, men et alternativ er Doxycyclin.

Håper informasjonen og rådene er til nytte. Ha det bra.