Er dette et condylom ?

Spørsmål

Hei! Har den siste tiden oppdaget en kvise/vorte lignende tilstand på penis. Er små vorter som er plassert på skaftet og nedenfor ved øvredel av lysken., og når jeg berører vortene er det ikke som kviser, det er ikke mulighet for å "klø hull" på disse så lenge man ikke går inn for det. har en mistanke om at dette er kjønnsvorter.. Det jeg lurer på er altså om det er noen form for reseptfritt legemidler som tar knekken på disse? Det er ikke mange av de, kanskje 4-5 stk..

Mann 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt og medfølgende bilde. Selv om man generelt bør være tilbakeholdende med å diagnostisere ut fra bilder så er det overveiende sannsynlig at du har rett i at det dreier seg om et condylom. Videre forteller du om mindre lignende forandringer langs penisskaftet som ikke minner om kviser, noe som gjør det enda mer sannsynlig at du har kjønnsvorter eller condylomer. Desverre er det ikke noe du kan kjøpe uten resept som kan anbefales for condylomer nedentil, noe som gjør det nødvendig at du enten oppsøker fastlegen eller annen lege i primærhelsetjenesten eller eventuelt en ungdomsklinikk eller annen klinikk som steller med seksuelt overførte sykdommer. Det finner forskjellig typer behandling for condylomer, fra frysing eller andre kirurgiske metoder til forskjellige remedier til å smøre på vortene. 


Condylomer er fremkalt av HPV-virus (human papilloma virus) type 6 og 11. Ditt spørsmål om hvordan du kan ha fått condylomer er det desverre ikke mulig å gi et eksakt svar på siden slike vorter i lengre tid kan være helt usynlige for det blotte øyet, men eksistere i lang tid som flate vorter som av en eller annen grunn ikke har gått tilbake av seg selv, men som altså kommer til syne på et gitt tidspunkt. Mer enn 50 % av den voksne befolkning har antistoffer mot et eller flere genitale HPV-virustyper som viser at HPV-virusinfeksjoner er svært utbredt. 1% har synlige vorter, 10% har flate vorter og 15 % påvistbart virus med PCR-teknikk uten klinisk infeksjon. Virus overføres ved seksuell kontakt. Lykke til og god bedring ! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn