Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utflod fra penis og rødme rundt urinrørsåpningen

Spørsmål

Hei.har i en lengre tid hatt smerter i venstre testikkel.har hatt litt utflod i bokseren noen dager på morgenen.samt i d siste så ser d ut som om urinrørsåpningen har blitt litt betent.ikke svie ved vannlating.har testet meg for klamydia,mykoplasma,gonoré urinprøve.negativ.testet for trikominas også.negativ.hva kan dette være?

Mann
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Siden du skriver at du er blitt testet på de nevnte urethrittfremkallende mikrobene chlamydia etc. så kan man muligens anta at du for kortere eller lenger tid siden har kunnet utsette deg for seksuell smitte fra en annen person, enten ved svært intim kontakt eller ved samleie. Den vanligste seksuelt overførbare tilstanden er urethritt, som kan fremkalles av de nevnte mikrober samt andre som man ikke finner ved rutineundersøkelser i laboratoriet. Når man derfor har symptomer som du beskriver, utflod og rødme i urinrørsåpningen så er denne diagnosen sannsynlig hos en ung mann og blir ikke mindre sannsynlig når man får symptomer fra den ene eller andre siden av pungen. Det kan tyde på en komplikasjon til urethritten som kalles bitestikkelbetennelse eller epididymitt og som kan komme når urethritten ikke blir behandlet. Selvsagt kan dette også representere noe annet som f. eks. en urinveisinfeksjon eller blærekatarr, men du skriver at du også er testet for det og dessuten er det nesten bare kvinner som får slike infeksjoner.  


Den mest presise måten å stille diagnosen på er å mikroskopere sekret fra urinrørsåpningen;- hvis man der finner betennelse så så foreligger en urethritt, selv om prøvene du nevner viste seg å være negative. Det er slik at en stor andel av urethritter forårsakes av mikrober man altså som nevnt ikke finner, men diagnosen blir værende og skal behandles, tilstanden kalles da for uspesifikk urethritt. 


Du bør derfor så snart som mulig oppsøke enten en erfaren lege som er vant til å forholde seg til seksuelt overførbare tilstander, som en spesialist i hud-og veneriske sykdmmer eller gå til en klinkk som har diagnostikk og behandling av slike sykdommer som sin hovedbeskjeftigelse, som en ungdomsklinikk eller en av de klinikker som er tilsluttet hudavdelingene ved sentralsykehusene, i Oslo Olafiaklinikken. I de litt større byene er det flere hudleger som driver praksis og som gjerne tar pasienter med mistanke om seksuelt overført sykdom i løpet veldig kort tid. Lykke til og god bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-