Utslett på penis

Spørsmål

Hei , den siste måneden så har jeg hatt litt problemer med utslett på penis hode. Det startet da jeg fikk en sugejobb (med kondom).
de neste 2 dagene så vasket jeg penis med store mengder såpe. Etter det så dukket det opp utslett rundt penis hodet. Utslettene kommer å går av seg selv. De utgir ingen smerte eller kløe. Det lukter ganske vondt av det hvertfall. De varierer i størrelse og form. Noen ganger kan det være noen prikker mens andre ganger er det røde flekker. Jeg bruker cannesten krem mot det og det virker ganske effektivt. Jeg var en tur i utlandet i helgen og vasket ikke penisen eller brukte krem på 2 dager det luktet ganske vondt og jeg hadde fått tilbake utslettene(se bilde). Jeg har testet meg for kjønnsykdommer i ettertid. Tok også en hiv test cirka 30 dager etter hendelsen. Prøvene kom tilbake negativt. Fast legen sa at det bare er bakterier eller sopp og ikke noe farlig. Uansett så blir jeg litt hypokondrisk. Føler at jeg ikke fikk godt nok svar på det jeg ville vite. Spørsmålet jeg vil ha svar på er vel om dette er kjønnsykdommer? Tok jeg hiv testen lenge nok fra hendelsen til at jeg har fått rett svar? jeg tok ikke hurtigtest men fylte opp 3 reagensglass og sendte til labratoriet.

Svar

Hei! HIV infeksjon gir ikke symptomer fra penis. Utslettet passer altså ikke med dette og tanken om HIV kan du slå fra deg dersom du legger utslettet til grunn. HIV test etter 30 dager er dessuten veldig sikker. Utslettet kan minne om soppinfeksjon og dersom Cannesten hjelper er det nok ihvertfall en komponent i utslettet. Imidlertid virker sterke såper mm negativt og tørker ut huden. Unngå dette. Bruk kun varmt vann og rens daglig. Påfør evt funktighetsbevarende krem uten konserveringsmiddel og parfyme. F eks Apobase. Dette vil sannsynligvis gå over i løpet av en til to uker. Du bør også ta test for klamydia og gonore for å utelukke dette.