HIV test nødvendig

Spørsmål

Hei. har hatt en del ubeskyttet sex, men bare med norske kvinner. og jeg lurer på om jeg bør ta en hivtest eller om det ikke er noen vits. første gangen jeg hadde sex med min nåværende dame så fikk henne halsbetennelse noen uker senere, gikk over på en uke, med pencilin fra legen, henne tok da blodprøve. jeg har ikke hatt noen symptomer på hiv virus og heller ikke henne. (bortsett fra halsbetennelsen) dem andre jeg tidligere har hatt ubeskyttet sex med har heller ikke hatt noen symptomer på dette. jeg har også tatt blodprøve og det var da normalt. men jeg er litt nervøs da jeg vet at denne sykdommen finnes i norge også. bør jeg ha noe å bekymre og ta denne testen eller bør jeg være safe? MVH Mann 22 år.

Svar

Hei! Det skal utrolig mye til å bli smittet av HIV ved ubeskyttet sex med en norsk kvinne som ikke tilhører noen risikogruppe. Det vil si prostituert miljø, stoffmisbruk/injeksjoner. Halsbetennelsen som din nåværende samboer fikk er ingen pekepinn på at du kan være smittet. Det er veldig vanlig med halsbetennelse. Slik du beskriver det, er det ikke nødvendig med HIV testing. Du har ikke hatt noen symptomer som kunne gitt en slik mistanke (infeksjoner som kan tale for redusert immunforsvar. Gjentatte infeksjoner mm). Dersom du allikevel ikke klarer å falle til ro, er det like greit å ta en test for å bli ferdig med det.