Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svar på ditt søvnproblem.

Spørsmål

Jeg sliter veldig med søvn jeg får ikke sove uansett hva prøvd en del medesiner og tips ingen elektronikk, sjermer, lyd, sukker, mat etc 2-4 timer før sengetid uten lykke ligger bare og glor i veggen og kjeder meg gjennom natten kan fort gå 48timer uten søvn men når jeg først sovner selv om det er innen for de normale 24 timer sover jeg lenge uten at noen får meg opp har prøvd vekking funker dårlig ingen får kontakt har prøvd alarmer de sover jeg bare igjennom har til og med prøvd og sove ukomfortabelt våkne pga for varmt foreksempel våkner dagen etter og kan ikke huske at jeg skrudde av ovnen en gang føler fastlege ikke tar meg seriøst derfor tar jeg kontakt her da jeg har vurdert og bytte fastlege men samtidig ikke vill bytte henne ut så lurer også på om det er mulig og oppsøke en ny lege et par ganger før man eventuelt bytter hu er veldig flink til og få ting gjort uten om dette med søvn det føler jeg har blitt ignorert legger til litt backstory og medesiner jeg har prøvd i tillegsinformasjonen

Svar

Hei!

Takk for din henvendelse. Forst vil jeg presisere at det ikke er lett å gi noe konkret svar på dine problemer etter en beskrivelse på nett.

Det er ikke normalt å sove på 48 timer, og når du ligger så lenge uten søvn er det vanlig å sove lenge som du beskriver. Det er flott at du har vært i kontakt med fastlegen og jeg er sikker på at din fastlege kun tenker det beste for deg. Du skriver at du har hatt leukemi. Jeg antar at fastlegen følger opp dette for deg. Remeron er hovedsaklig en medisin mot depresjon, men brukes også av neon i forbindelse med søvnrpoblemer. Circadin er melatonin, som også brukes ved enkelte søvnproblemer. Vallergan er også en medisin mot søvnvansker.

Det er viktig å prøve å finne årsaken til dine søvnproblemer. Det vanligste søvnlidelsene er insomni og OSA. Insomni handler om at man ikke får sove, eller har flere oppvåkninger pr natt. OSA er en tilstand hvor man har pustestopp. 15-30 % av befolkningen har insomni og opptil 20% av befolkningen har OSA. Disse sykdommene kan også finnes hos en person samtidig. Dersom du legen din har vurdert helsen din i forhold til dine mere alvorlige diagnoser, så ville jeg bedt om henvisning til søvnregistrering. Dette er noe du gjør hjemme i din egen seng og derosm du har feks OSA eller UARS (som er en lettere tilstan) vil dette kanskje kunne forklare noen av dine problemstillinger. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-