Rare opplevelser i søvn

Spørsmål

Hei. Jeg har noen merkelige episoder som jeg lurer på! Flere ganger i løpet av de siste årene har jeg opplevd noe rart. I det jeg holder på å sovne kjenner jeg en brusing som bygger seg opp i hodet og kroppen. Akkurat som et tog som kommer nærmere og nærmere, før det utløser en brusing inne i hodet og iling gjennom kroppen. I denne tilstanden ligger jeg helt handlingslammet. Greier ikke røre på en finger. Jeg prøver å skrike, men greier det ikke. Dette holder på i alt fra 10-30 sekunder før jeg (våkner). Jeg ligger alltid med øynene litt åpne når dette skjer og vet akkurat hva jeg ser. Det føles på en måte som det er i søvne samtidlig som jeg er våken... Underlige greier. Håper på svar.

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Det du beskriver, er slik man kan oppleve akkurat i overgangen fra våken tilstand til søvn. Da er man faktisk i et slags "grenseland", som igjen er beslektet med tranceliknende tilstander. Hjerneaktiviteten og hjernebølgene er anderledes, og dette kan gi en rekke "sanse"-opplevelser som er anderledes enn de vi har når vi er alminnelig våkne og opplever virkeligheten på "vanlig måte".

Det finnes mennesker som setter seg selv i trance ved hjelp av forskjellige teknikker, som f.eks. sjamanisme, meditasjonsteknikker, etc etc nettopp for å oppleve slike opplevelser "fra grenseland", fordi de synes det gir mening og innsikt i "noe annet". De om det, men det er nok beslektede fenomener vi snakker om her.

Jeg tror mange ville kjenne seg igjen i dette med å ha rare opplevelser i grenselandet mellom søvn og våken, og det er aldeles normalt.

Jeg synes du enten skal la være å bry deg om det, eller evt "studere" det med nysjerrighet og åpne øyne, og ikke med snev av bekymring, da kan det tilogmed bli interessant, og ikke minst vil det være mindre skremmende, når du vet at det er et normalfenomen.
Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn