Hva vil psykologen vite?

Spørsmål

Hei!
Jeg har slitt med depresjoner i 3 år eller mer, å har kuttet opp armer og diverse andre steder i ca 2 år nå.
For litt siden tok søsteren min meg med til Helsestasjonen for ungdom, slik at jeg fikk snakket med legen der. Legen sendte henvendelse til psykolog. Etter 2 uker uten at jeg hadde hørt noe ringer legen meg å sier at psykologen ville ha mer info om ovennevnte sykdomer.
Jeg lurer på hvorfor? Vet ikke psykologer noe om søvnsykdommer i det hele tatt? Må jeg selv informere psykologen om slike ting FØR han/hun prøver å hjelpe meg med å få tilbake livslysten? Hvilken relevans har en sykdom med min dødslengsel å gjøre?

Sykdommer: Forsinket Søvnfasesyndrom med trekk av Narkolepsi og hypersomni!
Medisiner: Flouxetin, Dexedrine, Melatonin

Kvinne, 18 år

Svar

Hei!

Det er ganske naturlig at psykologen vil vite mest mulig om dine plager før du vurderes for samtaler der. Det er stor pågang til psykolog og alle søknader må prioriteres i forhold til hverandre ut fra alvorlighetsgrad og hast.

Alle dine sykdommer vil være viktige i forhold til dine psykiske problemer og jeg synes det er helt naturlig at psykologen vil vite dette. Legen din har et ansvar for å skrive en så utfyllende og grundig henvisning som mulig slik at psykologen kan gjøre riktige prioriteringer.

Selvfølgelig er det viktigste din depresjon og dødslengsel som du kaller det, og det er viktig at legen din informeres godt av deg hvordan du har det, hvilke tanker og følelser du har og eventuelt hva du håper på av behandling og terapi.

Lykke til!!