Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva slags sovemedisin kan min samboer forsøke?

Spørsmål

Hei Jeg har en samboer som er 61 år og mann. Han sliter med å få en god natts søvn slik at han er opplagt til jobb dagen etter. Han legger seg 23.30 hver kveld hele uken men våkner ca 04.00 hver natt. (Et og annet unntak når han er helt utslitt). Jeg har hørt at legemiddelet "Heminevrin" kan hjelpe godt. Er dette riktig eller vil du anbefale et annet legemiddel med lang virketid? (Til info: Alle bøker, artikler om faste legge tider og ikke ligge i sengen for mye osv. er prøvet tidligere)

Mann 61
Svar

Hei.


Heminevrin er et ganske "tungt" medikament, som brukes blant annet ved alkoholabstinens, og ved uro og søvnforstyrrelser ved demens. Det er absolutt ikke et førstevalg om en skal velge en sovemedisin.

Hvis han skal forsøke noe sovemedisin, -hvilket han kan ta opp med fastlegen som isåfall må skrive resept på dette- så er de beste førstevalgene som følger:


Vallergan: Dette er egentlig en allergimedisin, som har trøtthet som bivirkning. Den har langvarig virkning. Den er mye benyttet, og gir ingen tilvennings- eller avhengighetsfare, slik de fleste sovemedisiner forøvrig gjør

Melatonin: Dette er kroppens eget "sovehormon", som produseres i hjernen vår om natten. Det er trygt og ikke avhengighetsskapende, og også et godt førstevalg.


Jeg håper at svaret kan være til nytte. Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-