Ginseng og søvn

Spørsmål

hei.
jeg begynte å ta Gerimax Ginseng(blå) for ca 20 dager siden pga at jeg følte meg ganske sliten og ukonsentrert på skolen. Jeg føler meg mye bedre nå og har fått mer energi og overskudd,men har avogtil vanskeligheter med å få sove om natten. Ligger ofte i flere timer før jeg får sove. Bør jeg slutte å ta ginseng da eller eventuelt redusere doseringen? Jeg har også gått litt ned i vekt selv om jeg nettopp har sluttet å røyke. Virker Ginseng slankende? De fleste går jo opp i vekt ved røykeslutt...

På forhånd takk!

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Ja, jeg tror det er ginsengen som holder deg våken, dette har jeg hørt rapportert fra andre pasienter også.

Jeg synes du skal kutte ut ginseng en periode og se hvordan det går, kanskje du har kommet opp på et akseptabelt energinivå og at dette holder seg selv om du slutter med tablettene? Eventuelt kan du starte opp igjen med en forsiktig dosering og justere deg oppover uke for uke til du kommer til et nivå hvor du både har overskudd og får sove om natten.

Det er ikke nødvendig å ta ginseng daglig, selv om Gerimax Blå inneholder andre vitaminer også så får du mest sannsynlig nok av slike stoffer gjennom et variert kosthold.