Bråvåkner under søvn, føler at jeg ikke får puste

Spørsmål

Hei!

Jeg er en 25 år gammel jente, som opplever at jeg nesten alltid våkner bare en halvtime etter å ha sovnet. Noen ganger opplever jeg da å ha følelsen av at jeg ikke får puste. Bråreiser meg opp i sengen, og føler at jeg nesten blir kvalt. Har vært litt mer av det i det siste, er derfor jeg sender inn spørsmål. Sliter ikke med hodepine på morningen, og vet ikke om jeg snorker. Vet at jeg på generelt basis våkner mye i løpet av natta. Har generelt sett ikke så god helse. Bruker ingen medisiner av noe slag. Heller ikke smertestillende.

Lurer på hva dette kan skyldes?

Svar

Hei.

Du er bare 25 år, og sier at du ikke har så god helse. Da tenker jeg at det i seg selv er grunn til å oppsøke lege for å se om der er noen medisinske årsaker til det at du ikke føler deg frisk, i din unge alder. Samtidig vil det være naturlig å nevne dette med din oppvåkning og følelse av å ikke få puste osv.
Dette bør nok utredes, f.eks. ifra ØNH-lege i første omgang. Kan det dreie seg om pustestopp, snorking eller noe i den gaten? Jeg kan naturligvis ikke si noe som helst sikkert om dette, men det er slike ting jeg tenker på når jeg leser det du har skrevet, og som alt i alt synes du bør få dette utredet.

Det kan også være en søvnforstyrrelse av noe slag, så om ikke ØNH-lege finner noen forklaring, så kan det være aktuelt å utrede deg dette ved henvisning til spesialkompetanse på søvnforstyrrelser.

Lykke til.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jorge Alexis Rengifo Pereda
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-