Betydelige søvnproblemer

Spørsmål

Jeg har i mange år hatt søvnproblemer, men det har forsterket seg de siste årene. Ingen problem med å søvne på kvelden, men våkner etter 2-3 timer og sovner ikke igjen. Ligger derfor våken det meste av natten og er veldig trøtt på dagtid med de problemet det medfølger. Det er til tider håpløst å fungere på jobb og også privat. Jeg har prøvd nettbasert forskningsprogram, men det fungerer ikke for meg. Jeg sitter meg en følelse av at det passer best dersom problemet er innsovning, men ikke opprettholdelse av søvn. Har vært veldig forsiktig med sovetabletter, men tester nå ut melatonin. Vanlig melatonin 3 mg, har liten virkning. I utgangspunktet har vel heller ikke fastlegene noe særlig de kan tilby for slike problemer. jJeg har prøvd en form for hypnose og også psykolog uten virkning. Jeg har ikke depresjoner, men søvnmangelen begynner å tære på. Spørsmålet er om dere har noen gode råd. Er det noen form for behandlingsopplegg/behandlere i Osloområdet som kan anbefales?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg tenker at du kanskje burde vært henvist til spesialist for utredning av dine søvnproblemer, for det finnes. Og det virker som at du sliter så mye med dette at en grundigere utredning nå er nødvendig.

Nå er det slik at jeg ikke på noen måte kjenner til det lokale helsetilbudet i de forskjellige deler av Norge og i forskjellige landsdeler, så hva som finnes i akkurat Oslo, kan jeg dessverre ikke si noe om. Men jeg er aldeles sikker på at din fastlege, som kjenner helsevesenet i Oslo hvis du bor der, vil kunne vite noe om dette.
Ved et enkelt googlesøk ser jeg imidlertid at der finnes slike sentre i Oslo, og andre steder:

www.oslosovnsenter.no/
www.somni.no/Søvnsenter‎
bergensovnsenter.no/

Utover dette blir det vanskelig å hjelpe deg her over nett, men jeg håper du følger rådet og får hjelp fra ekspertise på området. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn