Røykfri og fornøyd!

Spørsmål

Hei
Og takk for en flott og lærerik side!
Har noen spørsmål som kanskje kan virke litt teite, men skulle så gjerne hatt svar.
Det har seg slik med meg at jeg har sluttet og røyke. I skrivende stund er det 31 dager siden sist jeg røykte, og jeg må si at jeg er ganske stolt av det. Jeg har ikke brukt noen hjelpemidler heller, kun min egen viljestyrke:) Har røykt i 14 år 12-15 sigaretter daglig. Det jeg lurer på er: Hvilke "bivirkninger" får man når man slutter og røyke? Syns jeg har hatt lettere for å bli snørrete i nesa i det siste, og får av og til tørrhoste. Har også i perioder hatt problemer med å sove om kvelden, men det er ikke noe problem nå lenger. Er jeg nå i en situasjon hvor jeg lettere kan utvikle allergier da kroppen min er inne i en slags omstilling?
Grunnen til at jeg slutter nå er at jeg skal ha en operasjon pluss at jeg ønsker meg barn.
Vil også ta med at positive ting jeg har merket, er at hender og føtter alltid er varme, og jeg innbiller meg også at huden i ansiktet har blitt penere men det må da vel være innbilning etter bare 31 dager, eller hva?
Hilsen en som klarer seg godt uten røyk!

Kvinne, 33 år

Svar

Hei!

Det er godt å høre at du har blitt kvitt røyken, det er sannsynligvis den beste tjenesten du kan gjøre kroppen din noensinne!

Det er ingen større risiko for allergier nå enn ellers, og det at du hoster litt av og til tyder nok bare på luftveiene er flinkere til å fjerne slim og forurensning fra lungene enn før.

Noen legger på seg et par kilo etter at de slutter med røyken, men det er en liten pris å betale for å bli reddet fra et så farlig stoff som nikotin.

For et fremtidig barn er det ingen bedre gave å gi enn å være røykfri!

Du kan lese om hva som skjer med kroppen allerede 20 minutter etter siste røyk på linken over til høyre.