Alle rundt meg røyker!

Spørsmål

Kjæresten min røyker,og familien hans OG alle vennene,med unntak av 2.Siden jeg ikke røyker,blir jeg alltid satt i en teit situasjon.,Jeg må puste inn denne dritten!Har prøvd å få han til å slutte,men han blir sur og sier at han skal,men ikke NÅ!Dette har han sagt i 3 1/2 år nå.Hvordan kan jeg få ham til å slutte.Lei av at jeg må gå ut,når noen skal røyke.PS! Kommer jeg til å få kreft av dette?Passiv røyking altså..

Medisiner: aerius

Kvinne, 19 år

Svar

Hei!

Jeg synes det er et tegn på svært lite respekt for deg at de rundt deg røyker og utsetter deg for dette. Passiv røyking er kreftfremkallende, selv om det er vanskelig å vurdere hvor mye som skal til før man er i en risikosituasjon.

Jeg mener det er vanlig folkeskikk at de som røyker gjør det i egne lokaler eller ute, og lar ektefelle/partner, barn og innemiljø være røykfritt.

Du kan neppe få ham til å slutte uten at han vil det selv. Han kan få hjelpe av legen til å slutte, men hvis han ikke selv er motivert er det vanskelig å oppnå noe varig resultat.

Jeg mener at du er i din fulle rett til å stille krav til din partner om at han lar røyke ligge inne hvor dere oppholder dere sammen.