2 røyk om dagen - er det virkelig farlig?

Spørsmål

Hei,
siden jeg var 22 år gammel røykte jeg alltid bare få om dagen. Evt. blir det litt mer når det er fest. Sånn sett kan jeg gjerne kalle meg "festrøker" hvis man ser bort fra de to.tre som jeg tar kun på jobben. Etter at jeg har kommet hjem så tenker jeg ikke på det. Jeg tror jeg kan faksisk slutte bare jeg vil det, men jeg synes selv at det er ikke så farlig å ta bare få røk sammenlignet f.eks. med noen som tar 15 om dagen.
Ellers lever jeg veldig sunt med trening og spiser mye grønsaker og frukt(har fakstik problemer med "for mange om dagen":-)
Er det virkleig vedlig helseskadelig hvis man i tillegg til et sunt liv skal "kose" seg med to-tre røk om dagen og ha det gøy og sosialt?
Er det evt. bedre å slutte om dagen og heller bli bare festrøker med flere røk på en kveld?
Takk på fohånd.

ps. må innrømme at jeg har ikke tenkt så mye på det tidlgiere, men det begynte å "plage" meg litt iden siste perioden.

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg skjønner at du synes disse få sigarettene virker harmløse, og du er vel neppe avhengig av dem i vanlig forstand, jeg er enig i det.

Farene ved røyking er selvfølgelig relatert til dose nikotin man utsettes for, og en som røyker 60 om dagen har selvfølgelig større risiko for sykdom enn deg. Men hvor går grensen? 10 om dagen? 15? 5? 2?

Man vet at selv få sigaretter øker sykdomsrisikoen for hjertesykdom, kreft i luftveiene og atherosklerose. Om det finnes et sigarettforbruk som ikke har negative effekter tviler jeg sterkt på. For å sette det veldig på spissen kan nikotin fra kun en sigarett teoretisk utløse en kreftsykdom, men sjansen for dette er selvsagt forsvinnende liten og mindre enn svært mange andre skadelige påvirkninger vi utsette for hver dag fra miljøet rundt oss.

Det er bra at du lever sunt ellers, men jeg tror det smarteste du kan gjøre med helsen din er å slutte helt å røyke. Du må selv vurdere om gleden ved røyking er større enn risikoen du løper.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-