Den enkle måten å stumpe røyken

Det er nok av gode grunner for å slutte. Men gode grunner er ikke alltid nok for å slutte å røyke. Hvis du klarer å finne og fjerne årsakene til at du røyker, er du veldig nær et liv som ikke-røyker! Lommelegen.no viser vei mot et røykfritt liv!

Du har hørt det før: - Stump røyken og få pen hud, god kondis, bli rik og lev et langt liv. Likevel røyker du - fremdeles, selv om helseskadene gir deg bekymringer. Men det er håp. Glem nikotinerstatninger i ymse varianter! Hvis du klarer å overbevise deg selv på den gode måten er det ikke vanskelig å stumpe røyken for godt.

Teorien - -easyway-
Allen Carr sier i sin bok, -Endelig ikke-røyker!-, at du røyker fordi du har grunner til å fortsette. Vi røyker ikke på grunn av årsakene til å slutte, slår han fast. Derfor mener han det er feilslått å repetere hvor skadelig røyking er, hvor stygg hud du får og så videre.

Carr mener det virkelige problemet ligger i hvorfor vi ønsker eller trenger å røyke. Og han mener det er to grunner til at folk røyker; nikotinavhengighet og hjernevasking.

Hjernevaskingen fungerer slik at du blir redd ved tanken på å ikke få røyke igjen. Det er denne frykten som må vekk. Forsvinner den, vil du ikke oppleve at det er vanskelig å slutte, ifølge Carr. Den frykten som må fjernes, er frykten for at livet ikke blir like bra uten røyken. Dessuten må frykten for å føle seg berøvet tas vekk. Carr kaller metoden -easyway-. Han har fått et stort antall innbarka røykere til å slutte.

Med sin teori fjerner Carr mange vrangforestillinger. For alle som tror de ikke kan kose seg uten en røyk, svarer teorien: Du koser deg ikke mer på kafé med en røyk i hånden. Du har blitt lurt! Det er like hyggelig å møte venner uten røyken!

Gladmelding
Det er mange oppløftende momenter for deg som vil slutte. Etter et par uker, er du ikke lenger avhengig av nikotin. Det betyr at du i praksis ikke har noen fysisk grunn for å tenne deg en røyk etter dette. Du skal bli like overbevist om at du ikke kan røyke, som du var om at du ikke kunne la det være. Da er det ikke vanskelig å slutte å røyke. Dette er hele ideen bak denne metoden. -Easyway- blir en slags -anti - hjernevask-.

Der er ingen hemmelighet at du får det fysisk bedre når du har stumpet røyken for godt. Men psykisk vil det også kjennes herlig. Du gjennomfører noe du ikke trodde du ville greie. Det gir selvtillit og mot til å mestre nye situasjoner der du velger å ta styringen! Lykke til!