Testing av narkotika

Spørsmål

hei.

har ett spørsmål ang. min stedatter.(18)

hun har i en tid slitt med narkotikaproblemer, og har etter press fra moren og meg, gått med på å la seg drug teste.
vi tror det er ryopnol, piller og ev. hasj hun ruser seg på.
problemet er at selv om vi vet at hun har vært ruset, viser urintesten negativt få dager etter.

mitt spørsmål er, hvor lenge kan en påvise piller og eventuell annen narkotika i urin? og eventuelt hvor lenge kan det påvises i en blodprøve?

ser frem til svar.

mvh stian

Mann, 41 år

Svar

Hei!

Jeg vet ikke riktig hvilken type test dere bruker, men det er mange faktorer som spiller inn. Hvis dere bruker tester dere har kjøpt selv skal det følge med informasjon om testperioder og nivåer som må være i urinen for at det skal gi utslag.

Om det slår ut i urinen kommer an på om dere bruker en test for det rusmidlet hun har brukt, og om dosen hun har inntatt gir høy nok konsentrasjon i urinen til at testen slår ut positivt. Dessuten vil tiden fra rusmiddelinntak til testing selvfølgelig influere på dette.

THV er det aktive stoffet i hasj, cannabis og marihuana.
THC er det narkotika som kan spores lengst i menneskekroppen;
2 dager til 3 mnd. Grunnen til dette er at man ved jevnlig røyking bygger opp et depot i kroppen som lagrer seg i fettvevet. For at depoet skal fylles betinger det jevnlig røyking av Cannabis, Hasj, Mariuhana. Ved daglig røyking av Cannabis, Hasj eller Marihuana kan dette spores i urinen i opptil 3 mnd. Ved en enkelt gangs eller ved sporadisk røyking kan stoffet spores 2-4 dager i urinen.

Kokain spores vanligvis i urinen i 1 til 4 dager, amfetamin likeledes. Det samme gjelder ecstasy. Opiater kan spores i urinen i 1 til 10 dager. Rohypnol kan vanligvis spores i 1 til 30 dager.

Ved blodprøver brukes ofte mer kvantitetsbaserte metoder, dvs at man får ut en konsentrasjon av det aktuelle stoffet. Så lenge det er stoff i urinen vil det også være stoff i blodet. Forskjellige laboratorier vil kunne ha litt forskjellige metoder som gir litt varierende nøyaktighet.

Hvis det gjøres en test innen 4 dager etter mistenkt rusing, vil det i de fleste tilfeller være mulig å påvise spor av stoff med mindre den inntatte mengden er svært lav/liten.

Dere bør se i informasjonen som er vedlagt testen dere eventuelt har kjøpt, eller be laboratoriet som analyserer prøvene for dere om å gi dere spesifikk informasjon om de testene som gjøres og hvilke verdier som gjelder.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-