Avhengig av kokain

Spørsmål

Hei,

Jeg er en 19 år gammel gutt som har begynt å studere journalistikk. Problemet mitt er fortiden min. Jeg har drukket og eksperimentert med narkotika i 3 år nå. I ukedagene bor jeg ikke hjemme, bor på internat på skolen. I helgene er jeg i min gamle by. Når jeg kommer hjem og skal på byen, må jeg ha kokain. Har tatt kokain i 2 år nå, og det begynner å bli store mengder (6-7 gr på en kveld, før så kunne jeg klare meg utrolig godt med 1 gr per fredag eller lørdag). Har prøvd det meste av dop men problemet er kokainen. Blør alltid utrolig mye fra nesen etter inntaket. Dagene etter festen er jeg skikkelig deppa og har lyst å unngå alt og alle! Gråter ofte når jeg er alene, får masse rare tanker som å stenge meg inne for meg selv og aldri gå ut, slutte på skolen (selv om jeg trives godt). Har også hatt selvmordstanker, men jeg er ikke modig nok til å fullføre det. Har ett veldig godt forhold til familie og venner, men denne kokainen orker jeg ikke mere! Hva skal jeg gjøre? Har du noen tips? Dette ødelegger livet mitt. Først helsemessig som fortalt tidligere, det andre er at det begynner å bli et økonomisk problem også da kokain er utrolig dyrt.

Mvh

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

JA, dette er et alvorlig problem som vil ødelegge helsen din hvis du ikke kommer deg ut av. Kokainmisbruk er svært helseskadelig, og kan gi psykotiske symptomer og hallusinasjoner. Det du beskriver er såkalt "post-coke blues" som er en depresjonsliknende tilstand etter rusen. Irrasjonell atferd, hjerteinfarkt, hjerneblødning og krampeanfall er blandt de mange alvorlige bivirkningene som kan oppstå.
Du kan lese masse om kokain her:
http://www.shdir.no/rusmidler/fakta_om_narkotika/kokain_8005

Du må gå til legen din og få ham til å henvise deg så snart som mulig til en avvenningsinstitusjon eller en ekspert på dette i ditt nærområde. Det finnes ingen legemidler som kan erstatte kokain, slik som metadon brukes ved heroinmisbruk. Det er nok ingen snarvei til rusfrihet når det gjelder kokain, men at du innser at du har et problem er en god start. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-