Rus og depresjon

Spørsmål

Heisann! Jeg er en gutt på 17år. Som har siden ifjor holdt på med diverse dop. Eller for å si det lett. Jeg har vel prøvd det meste utenom heroin! Det jeg har brukt er smertestillende,sovemiddel, ecstasy, syre, amfetamin, etc etc. også sluttet jeg med dette i september ifjor.. men alikevel føler jeg meg sliten og lei av livet. For en måned tid siden spiste jeg 2 stk vallergan, og dagen etterpå er den verste dagen i hele mitt liv! har aldri følt meg så dårlig, sliten, lei av livet osv. hva kommer denne kraftige nedturen av? Jeg har det fortsatt "kjipt" , det er ett ork og våkne om morgen, alt er slitsomt.. orker ikke sitte og prate noen ganger engang.. bare sitter der og tenker på hvorfor jeg lever osv. Hilsen *sliten*

Mann, 17 år

Svar

En ting er sikkert: du trenger hjelp til å komme ut av dette. Og du må til bunns ønske dette selv. Du sier at du har brukt det meste av dop i et års tid. Det betyr jo selvsagt at du er godt tilvendt, og vil få et stort og langvarig problem med nedtrapping. Du vil jo få "abstinens-symptomer", - og trolig var det problemet, da du tok Vallergan og gikk og la deg. Vallergan er et antihistamin og har ingen dop-effekt, men er lett søvndyssende.
I tillegg til rus/dop-problemene har du nok behov for psykiatrisk hjelp. Det vil være viktig å finne ut noe om bakgrunnen for at du har begynt med dop, og det vil være svært vesentlig at du vet noe om hva dop gjør med deg. Kanskje har du en depresjon? Du hadde en voldsom nedtur: du skjønte noe av meningsløsheten med dop, og fant kanskje ikke så stor mening i liv uten dop heller.
Kjære deg, ta kontakt med en lege, psykolog eller psykiater, eller et eller annet sted som har med rus-behandling å gjøre. Skal du klare å gjøre noe med dette, bør du bare komme igang. Jo lengre dette varer, jo vanskeligere vil det bli. Foreløpig har du ikke noen lang rus-karriere. Dette bør du i fellesskap med gode hjelpere kunne gjøre noe med.