Reaksjon på alkohol

Spørsmål

For en 3 uker tilbake skjedde noe rart: Spiste middag (boknafisk) kl 2030, drakk 2 pils, 2 kopper kaffe, blandet med Sky-vodta. Dro på byen kl 2230. Husker at jeg drakk 3 4cl cognac. Da kan kanskje kl ha vært 2400. Kom til meg selv kl 0300 ( mandag ) Altså ca 27 timer etterpå! Har blitt fortalt at jeg har gjort mye "rart" i denne tiden. Har arbeidet ganske mye de senere år. Kan det være det, eller er det noe annet ?

Mann, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du har altså vært "borte" i 27 timer, og det siste du husker var at du drakk 3 stk 4cl cognac omkring midnatt. Før det øl og kaffe avec.
Totalt 6 "enheter" alkohol, altså en del alkohol, men dette alene er ikke nok til å slå deg ut i 27 timer.
Du sier imidlertid at du har blitt fortalt at du gjorde "mye rart" i den tiden du ikke husker. Da virker det jo ikke usannsynlig at du også kan ha drukket en god del mer videre utover natten, f.eks. at du har blitt såpass beruset at du har drukket mer ukritisk og mer enn det du ville ha gjort ellers.
Kan du ikke spørre de som har observert deg i den perioden du ikke husker og hvor du gjorde så mye rart, om du drakk mye ? Evt hvor mye ?
Kan du ha blitt tilbudt andre rusmidler som du pga alkoholrus, ikke var kritisk nok til å si nei til, og derved brukte ? Det florerer jo "på byen", så det er jo ingen umulig tanke. Jeg tenker ikke på det der med at "noen putter tabletter i drinken din"-greiene, men på at du rett og slett har blitt tilbudt et eller annet som du ikke husker, og brukt det.
Dette kombinert med en god del alkohol, kan gi uforutsigbare reaksjoner.

Dette blir imidlertid rene spekulasjoner fra min side, men jeg kan jo heller ikke komme med noen medisinsk diagnose på dette.
Det med at du kanskje er overarbeidet, kan avgjort ha bidratt til at du har fått en "black-out", at du har tolerert alkoholmengden du drakk, vesentlig dårligere enn ellers.
Måten alkohol virker på, har mye å gjøre med hvilken form og grunnstemning man er i, i utgangspunktet.

Hvis jeg var deg, ville jeg ha gjort litt "detektivarbeid" om hva du har foretatt deg i perioden du ikke husker, for å se om du kommer noe nærmere en forklaring da, samt å være meget forsiktig neste gang du drikker alkohol, for ikke å risikere tilsvarende neste gang.

Jeg tror nok at dette er et situasjonsbetinget engangstilfelle, hvor flere uheldige faktorer tilsammen har slått deg ut, men for ordens skyld legger jeg til, at hvis du skulle komme til å oppleve noe tilsvarende en gang til, så bør du nok oppsøke lege for nærmere utredninger av hva som evt kan ligge bak.

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn