Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kombinerte alkohol, paralgin forte, cannabis. Føler meg susete og fjern nå.

Spørsmål

Hei Jeg fikk i meg en smertestillende som heter pinex forte (inneholder paracetamol og codein) sammen med alkohol og følte meg veldig rar av det. som er å forvente. Men det som bekymrer meg er at jeg fortsatt føler meg litt sløv og rar i hodet og hører litt susing i ørene to dager senere. Dette skjedde: Jeg hadde først drukket 6 øl iløpet av dagen. dratt hjem og spist et solid måltid dratt til kjæresten min ca 1 time etter jeg sluttet å drikke øl og hadde spist. Så fikk jeg en pille og drakk et glass vin. Merket fort jeg ble svimmel av blandingen og sluttet å drikke vin. Vi røyket også noe hasj. ble slapp. litt svimmel, vekslende behag og irritasjon. vanskelig å sove. Neste dag drakk jeg 3-4 Slurker av en øl og merket jeg ble veldig susete og fjern så sluttet å drikke. følte meg rar i hodet resten av den dagen og dagen etter. som er idag. litt vondt i hodet. litt sus i ørene innimellom. sløvhet. sover tungt. litt svimmel. Det jeg lurer på er om jeg har skadet hodet mitt permanent. eller om dette er farlig. trenger generelt litt info om hvordan disse tingene funker sammen med hverandre og hvor lenge. og hva som kan hjelpe

Mann 25
Svar

Hei.


Du kan ikke ha ødelagt noe permanent i hodet ditt ved denne enkeltanledningen. Det er naturligvis uheldig for både helse og psyke å blande rusmidler og tabletter og alkohol, men det skjer ikke noen varig skade på hjernen av en slik hendelse. 

Du skriver under tilleggsopplysninger at du røyker hasj "iblant". Da kan følgende sies: THC (de rusgivende stoffet i cannabis) henger igjen i kroppens fettvev inklusiv hjernen (som består i all vesentlighet av fett) i mange uker etter å ha røykt en gang. Hvis man så røyker igjen f.eks. en uke eller to etter sist gang, vil den nye mengden THC legge seg "oppå" de nivåene man hadde fra sist, og som ennå ikke var ute av kroppen. Og dette betyr at dersom man f.eks. røyker en gang i uken, vil en alltid ha THC i hjernen, og en vil ha stadig høyere og høyere nivåer. Dette betyr igjen økt risiko for bivirkninger og psykisk skade. 

Du forteller at du opplever deg selv som "susete og fjern", rar i hodet, sløv, litt svimmel osv. Det kan helt åpenbart skyldes en slik akkumulering (opphopning) av THC i hjernen. Jeg ville derfor tatt en pause på mange måneder fra hasj, hvis jeg var deg, for å få dette helt ut av hjernen og systemet ditt. Gjør det, så skal du se du begynner å føle deg bedre, for nå går du rundt og er påvirket av cannabis sannsynligvis hele tiden, uten å føle deg direkte ruset og uten å vite om det. Så kan du deretter også ta stilling til om du kanskje burde slutte helt med hasj, hvilket jeg tror du vil gjøre lurt i, siden det høres ut som du har et farlig og skadelig forhold til rusmidler, jfr det at du forteller at du har kombinert tabletter, alkohol og hasj.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-