Voodoomachine

Spørsmål

Se på siden www.voodoomachine.com
Denne maskinen sies å være det første digitale dopet uten bivirkninger eller sjangse for å bli avhengig (er også lovlig). Den skal gi et bedre sex liv, høyere konsentrasjon, motvirke stress/depresjoner, insomnia og gi en ufarlig rus som kan sammenlignes som en blanding mellom alkohol, ecstacy og valium. Det fungerer slik at man fester på noen øre-klips, deretter blir det sendt impulser som skal øke nivået på stoffer i hjernen som dopamin, serotonin osv. på en "naturlig" ufarlig måte som ikke kan sammenlignes med narkotika. På siden sier de også at det har vært på sykehusene i over 50 år, men er nå blitt lansert på det private marked. Jeg har søkt over alt på internett etter artikler eller lignende, men finner det ikke. Hvor jeg er fra (bergen) er dette produktet på vei til å bli svært populært blant ungdommer. Er dette produktet ufarlig som leverandøren hevder?

Mann, 19 år

Svar

Hei!

Jeg har hørt om Voodoomachine tidligere, og det jeg i alle fall kan slå fast at dette ikke er et medisinsk testet produkt, og det har aldri vært i bruk ved norske sykehus.

Hvis du kikker litt rundt på sidene vil du oppdage at det ikke presenteres noen vitenskapelig dokumentasjon på dette produktet.
Helt ærlig tror jeg dette er humbug, men det er selvfølgelig ikke forbudt å gi seg selv små strømstøt i øreflippen. Jeg kan selvfølgelig heller ikke bevise at dette ikke virker, men ut fra medisinsk viten virker ikke dette troverdig.

At du etter kort tid opplever ruseffekt som etter noen martini og reklamen lover videre at du vil bli en "sex superstar".

Det er vel neppe grunn til å tro at dette er farlig ut fra det jeg ser beskrevet på nettsidene, men jeg tviler sterkt på at noen opplever en reell ruseffekt av dette. Placeboeffekten er kanskje sterkere hos dem som opplever at bruken gir dem nye opplevelser.