Noe i drinken?

Spørsmål

På nyttårsaften var jeg og to venner på fest med en gjeng jeg ikke kjenner, og jeg har en mistanke om at jeg i løpet av kvelden fikk i meg noe som ikke var alkohol. Selv husker jeg ingenting av kvelden, alt jeg vet har jeg hørt av mine venner. Jeg var helt borte; hele kvelden vekslet jeg mellom å le og å bryte ut i full gråt. Ingen visste noe om hvorfor jeg gråt, ikke en gang jeg selv. I perioder var det helt umulig å få kontakt med meg, det virket som jeg var i min egen verden. Jeg skjønte ingenting, måtte til og med få forklaring på hva en genser var og hva den skulle brukes til. Det hele begynte i 1-tida på kvelden, og jeg "våknet" ikke før i 10-tida dagen etter, da jeg gikk tilbake til "bare" å være full igjen. Jeg har drukket alkohol før, men har aldri reagert på denne måten. Har prøvd å finne ut hva jeg muligens kunne fått i meg, men uten hell. Det finnes narkotika blant den gjengen jeg var på fest med, derfor lurer jeg på om det er mulig at noen har lurt i meg noe, og i tilfelle hva. Håper på svar; synes det er veldig skremmende å tenke på denne kvelden uten å ha peiling på hva som har skjedd.

Hilsen ei som er mer forsiktig med hva hun får i seg heretter..

Kvinne, 18 år

Svar

Hei!

Det du forteller om passer godt med at du har vært ruset på ett eller annet, men om dette var alkohol eller noe annet er helt umulig å avgjøre i etterkant. Du kan bli svært full av alkohol også, og det er ingen umulighet at store mengder alkohol gjør deg så bortreist som du beskriver.

Om du fikk i deg medikamenter eller rusmidler utover alkoholen vil du nok neppe få svar på noensinne, og nå spiller det vel egentlig ikke så stor rolle lengre. Det er imidlertid veldig viktig at du følger med på drinken din når du er på fest, at noen putter medikamenter i drinken er slett ikke noe ukjent fenomen, enkelte er blitt dopet og voldtatt etter slik manipulering med drinkene.

Heldigvis oppfører de fleste seg ordentlig mot de man fester sammen med!