Jeg blir bedre av alkohol!

Spørsmål

Har påvist bekhterws sykdom og tar celebra tbl x 1 dgl. Det jeg lurer på er når jeg drikker alkohol, spesielt øl blir jeg mye bedre. Spesielt om morgenen etter, da er jeg ikke stiv i det hele tatt. Har det noe med b-vitaminer å gjøre, slik at tilskudd av det kunne gjøre meg bedre. Eller er det rett og slett alkoholens lammende effekt som spiller inn. Takknemmlig for svar.

Sykdommer: bekherews
Medisiner: celebra

Mann, 28 år

Svar

Hei!

Dette er ikke så lett å svare helt sikkert på. Imidlertid er det usannsynlig at dette har noe med næringsstoffer i ølen å gjøre, jeg tror mer på at du kanskje slapper mer av, sover bedre og kanskje har en viss muskelavslappende effekt, men det er ikke vanlig å betrakte øl som medisin for revmatiske lidelser :-)

Celebra er en betennelsesdempende medisin som er relativt ny og som ikke har de samme bivirkningene som tidligere slike medisiner har. Siden revmatisme, bekhterew og en hele del andre lidelser anses å være betennelsestilstander i muskel/skjelettapparatet, har medisinen anvendelse ved mange smertetilstander og plager.

Jeg kan selvfølgelig ikke anbefale øl som smertestillende, men det er bra at du får dager med mindre smerter!