Graviditet og utdrikningslag!

Spørsmål

Vi skal gifte oss om litt over en uke ... men det vi gleder oss mest over akkurat nå er at graviditetstesten jeg tok i går var positiv. Problemet er at jeg har mitt utdrikningslag nå på lørdag, og det betyr en del drikking. Jeg kan ikke akkurat si til venninnene mine at jeg er blitt avholdsmenneske, heller ikke at jeg skal kjøre den dagen! Dersom jeg drikker en "moderat" mengde alkohol, kan dette påvirke fosterets utvikling? Jeg er ca. 4 uker på vei.

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke tvil om at alkohol er skadelig for fosteret og jeg kan ikke si til deg at det er ufarlig eller at du kan drikke litt uten at det gjør noe.

Om fosteret virkelig vil ta skade av litt alkohol er helt umulig å forutse, og det er også vanskelig å vite hvilken dose alkohol som er nok eller for mye.

Det er nok mange som nyter alkohol i svangerskapet uten at en kan påvise skade på fosteret, men tenk hvilken risiko du tar på vegne av ditt barn!!

Du må selv foreta dette valget, og hvis det er dine beste venninner som skal være med på utdrikningslaget så vil de nok heller ikke ønske at du gjorde noe som potensielt kunne skade fosteret.

Hvis noe skulle senere gå galt med barnet eller det hadde en skade/sykdom/problem, så ville du muligens tenke på det du tidligere hadde gjort og kanskje tenke på om dette var årsaken.

Fosteret er også nå i sin mest sårbare periode i hele svangerskapet.

Som du skjønner er jeg ikke i tvil om at jeg vil råde deg til å være helt avholdende fra alkohol i svangerskapet.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn