22 enheter alkohol i uka!

Spørsmål

Min mann drikker ca 22 enheter alkohol i uken(noe som står her er skadelig). Han har aldri en dag uten en enhet. Har han et alkoholproblem? Han anser ikke litt øl og vin for å være alkohol. Bør vi gjøre noe med det?

Kvinne, 30 år

Svar

Hei!

Hvis mannen din gjør dette hver uke vil jeg ikke nøle med å si at han har et alkoholproblem. En slik alkoholdose er også skadelig for kroppen over tid.

Øl og vin inneholder alkohol, det skjønner nok mannen din også.

Det er vanskelig å gjøre noe med dette hvis ikke mannen din ønsker det. Hvis han i tillegg ikke ser at han har et problem blir det svært vanskelig å gjøre noe med dette.

Hvis alkoholbruken hans også går ut over deg på noen måte synes jeg du har en rett til å si hva du mener om dette og be ham bli med deg til en som kan hjelpe dere med problemet. En lege, en psykolog eller en familierådgiver kan være et naturlig å starte. Hvis mannen din ikke ønsker å delta i dette, kan det bli svært vanskelig å løse problemet. Igjen synes jeg det må være slik at hvis du blir påvirket av hans problem, så må du snakke med en profesjonell for å få hjelp til å komme videre.