Cannabis (marihuana, hasj, cannabisolje)

Hasj er det mest utbredte narkotiske stoffet i Norge. Mellom 200.000 og 240.000 nordmenn over 15 år har prøvd stoffet. I Oslo har hver 5. ungdom mellom 15 og 20 år prøvd hasj, i følge en undersøkelse fra 1996.

Tegn

Rus: Rusen oppleves ofte som en forsterkning av stemningen som brukeren er i, ofte en forsterking av velbehag. Enkelte opplever sanseinntrykk annerledes eller sterkere enn vanlig. Rusen kan også føre til akutt depresjon, angst eller følelse av å bli forfulgt. Noen opplever mest ubehag, kvalme og svimmelhet.

Fysiske reaksjoner: Røde øyne og store, vide pupiller. Hurtigere puls enn vanlig.

Forgiftning: Det er ingen risiko for overdosering ved vanlig røyking. Å spise en stor dose cannabis kan være farlig, men neppe livstruende. Sammen med andre narkotiske stoffer og/eller alkohol kan virkningen forsterkes og gi uforutsigbare reaksjoner.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Abstinens: Noen blir psykisk avhengige av cannabis, særlig fordi rusen knyttes til spesielle opplevelser. Uten rus kan musikk, sex eller en fest oppleves meningsløst og kjedelig. Irritabilitet og rastløshet kan også være abstinenssymptomer.

Bekymret? Snakk med en lege på video nå!

Våre leger sitter klare til å svare på akkurat det du lurer på. Alt du trenger er en mobil, et nettbrett eller en PC med kamera og BankID.

  • Ingen krav til program eller app
  • 100% anonymitet
  • Ingen ventetid
  • Betal med Vipps
Leger på vakt
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-