Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i hele kroppen

Spørsmål

Hei Siri Opsahl Hetlevik, jeg er lest om deg som ekspert på revmatologi jeg ber gjærne får å kunne møte deg. Jeg er vondt over alt i kroppen i mange år og har så mange medisiner men ingenting som har kledd derfor vil jeg møte deg..... Jeg er sliten med denne sykdommen og vet ikke hva skal gjøre!!!!!!!

Mann 55
Svar

Hei,


Og takk for din henvendelse. Du har ikke noen direkte spørsmål til meg, men forteller at du har vondt i hele kroppen i mange år, har brukt/bruker mange medisiner mot dette og er veldig sliten.

Det kan jeg godt forstå - å leve med kroniske smerter er veldig utmattende, psykisk og fysisk påkjennende og meget slitsomt. Generelt kan jeg si at det er viktig å få en diagnose, det kan jeg ikke hjelpe deg noe videre med ut fra den informasjonen du har gitt. For å få en vurdering av revmatolog, må du gå til fastlegen din for å få en henvisning. Det er ikke sikkert fastlegen er enig i at du bør henvises til revmatolog, kanskje er han eller hun sikker på at dette ikke skyldes revmatisk sykdom. Det kan dreie seg om smertesyndrom, fibromyalgi, ortopediske tilstander osv, eller tilstander som kan hjelpes med god fysioterapi for eksempel. Også sykdommer som fibromyalgi bør og skal diagnostiseres - selv om vi ikke har direkte medisinsk behandling for tilstanden. Informasjon og kunnskap om egen diagnose er viktig for å kunne få det bedre.

Det høres ut som tilstanden din er sammensatt, i og med at du bruker mange medisiner mot dette. Hvis det er smertestillende som brukes, bør du kanskje vurderes av et smerteteam.

Alt dette bør du ta opp med fastlegen din. Søk å få en diagnose, informasjon og kunnskap om denne, eventuelle henvisninger osv.

Håper dette var til nytte,

Lykke til og god bedring!