Smerter i håndleddet og Crohns sykdom

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med smerter i høyre håndledd i omtrent tre år nå. Smertene befinner seg på oversiden/inni håndleddet, men gir ingen hevelser, rødhet eller varme. Det er ikke stikkende smerter, men mer murrende og plagsomme smerter. Smertene stråler fra oversiden av håndleddet og ut mot fingrene, og det føles innimellom som om jeg har mindre kraft i fingrene. Jeg har brukt en støtteskinne som hjelper, men plagene er tilbake innen kort tid når jeg tar den av. Jeg har også merket at smertene øker når jeg bruker data og mobil. Som student er det vanskelig å ikke bruke data, og jeg skal snart ut i arbeidslivet der data vil være en stor del av hverdagen. Hva kan dette være, og er det noe behandling som kan redusere smertene? Jeg kan også nevne at jeg ikke er stiv i håndleddet, jeg trener mye,og jeg har ingen plager i venstre håndledd.

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Og takk for ditt spørsmål. Du har altså hatt smerter i et håndledd i flere år nå, uten at du noen gang har sett tegn til hevelse eller varme. En støtteskinne hjelper, men vanlig aktivitet for deg forverrer plagene. Du har også Crohns sykdom, og har brukt flere ulike medisiner mot denne de siste årene. Hvis jeg forstår deg rett har du ikke registrert noen bedring i håndleddssmertene dine av noen av disse medisinene?


Det er ikke uvanlig at pasienter med Crohn har leddsmerter, og heller ikke helt uvanlig at du utvikler leddbetennelser (artritter). Hovedfunnet ved artritt er hevelse i leddet, men det er ikke alltid så lett å se. Revmatologer undersøker derfor de aktuelle ledd med ultralyd, og av og til bruker vi og MR. Det at du ikke er hoven og heller ikke plages med stivhet, taler mot at dette dreier seg om en artritt, men det syns jeg absolutt skal undersøkes av lege. Det er andre aktuelle differensialdiagnoser og, slik som ganglion, artrose (slitasje), overbelastninger og lignende. Det er ikke mulig å si hva som er mest sannsynlig uten å undersøke deg, men jeg syns absolutt du skal få hjelp av en lege til å vurdere disse plagene. Billeddiagnostikk er kanskje aktuelt.


Håper dette var til nytte, og god bedring!