Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i foten

Spørsmål

Smerter i foten,som stråler med jevne mellomrom fra hofta å ned til kneet,har artrose i hendene,vondt selv om jeg ikke belaster foten,hva kan det være?

Kvinne 58
Svar

Hei,

Og takk for ditt spørsmål. De har altså smerter i foten og strålende smerter fra hoften til kneet og lurer på hva det kan være. Det er som du skjønner ikke lett å svare på over internett og med så lite informasjon. Du nevner at du har artrose fra før, så det kan selvfølgelig skyldes det. Både smertene i hoften og i foten kan være relatert til det. Om leddet er hovent og med redusert bevegelighet kan det skyldes leddbetennelse eller artritt. Ulike nevrologiske tilstande kan gi smerter, prolaps kan være en årsak, tilstander i huden, infeksjoner, gamle skader, belastningslidelser som senebetennelser osv. Mange ganger kan vi ikke finne noen sikker forklaring.

Det er bare en måte å komme litt nærmere svaret på: og det er en tur til legen. I mange tilfeller er det aktuelt med noen form for billeddiagnostikk, som røntgen av hofte og fot, kanskje ultralyd av ledd eller annet. Av og til finner man indikasjon for å ta blodprøver. Ut fra hva legen finner ut kan man gjøre tiltak med fysioterapi, trening, endret skobruk, medisiner og i noen tilfeller kirurgi eller andre invasive tiltak.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-