Frozen shoulder

Spørsmål

Jeg har frozen shoulder i venstre skulder. Plagene begynte for ett år siden. Det kom veldig gradvis og i begynnelsen av november hadde jeg sterke smerter og kunne ikke bruke armen. Hadde lite bevegelse igjen. På grunn av dødsfall i familien ble ikke legebesøk prioritert. Gikk til lege i midten av november og fikk tatt mr- undersøkelse i desember . Fastlegen gav meg en kortisonsprøyter i muskelen, men den hadde ingen virkning. Ble egentlig dårligere, men det hadde jeg kan hende blitt uansett siden jeg ble bare verre og verre. Det ble konstatert frozen shoulder . Ble sykmeldt fra 4 desember. Har jobb som lærer. Jeg ble gradvis dårligere og hadde til slutt null mobilitet i hånden. Jeg hadde store smerter, og trengte mye hjelp fra mannen min. På grunn av smertene ble jeg henvist til revmatologisk poliklinikk i Ålesund. Fikk to kortisonsprøyter bak i leddet(tror jeg det var). Dagen etter var jeg svært mye bedre. Det var helt fantastisk. Mye mindre smerter og jeg kunne bevege armen. Var der fire ganget, men siste gangen ble vi enig i at jeg ikke skull få nye sprøyter fordi jeg var blitt så bra.Dette var 20. mars. Jeg er nå på ferie på hytta vår like ved Bergen. Det er grunnen til at jeg skriver dette brevet. Jeg tror nemlig at jeg har fått frozen shoulder i høyre skulder. Allerede i påskeferien merket jeg at det var noe som ikke stemte. Jeg er ganske sikker på diagnosen. Det jeg lurer på er om det er viktig for prognosen å komme til lege så fort som mulig eller om det må gå sin gang. Siden jeg hadde så god virkning av kortison lurer jeg på om jeg burde få det nå, eller vente til smertene blir uutholdige. Jeg skal egentlig jobbe ett år til som kontaktlærer fo en syvende klasse. Å gå til vanlig lege her på feriestedet som ikke kjenner meg har jeg utelukket. Alternativet er Volvat eller Aleris i Bergen hos en revmatolog, men bare viss du tror jeg bør ta behandling nå.

Kvinne 67

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

og takk for ditt spørsmål. Jeg skal svare kort i første omgang: det har antageligvis noe for seg å være tidligere ute enn du var sist, med venstre skulder. Imidlertid er ikke dette en akutt «nødhjelpssituasjon», og en uke eller to fra eller til har sannsynligvis ikke så mye å si. 

For å komplisere det hele litt sier jeg også «sannsynligvis». Dette fordi det ikke finnes noe sikkert fasitsvar på det du spør om. I de fleste tilfeller med frozen shoulder tar det jo noen uker før man skjønner helt hva det er. Slik at man har nok ikke forsket mye på pasienter som deg - som har hatt det før og kjenner igjen symptomene før sykdommen er åpenbar. Med tanke på hvor mye plager du hadde sist så tror jeg jeg ville satset på å få deg raskt til behandling. 

de som er best på dette feltet er ofte fysikalsk medisinere. Revmatologer er dog flinke til å sette kortison i ledd og kan like gjerne gjøre det. 

Med andre ord: jeg tenker det er lite å tape på en rask vurdering hos revmatolog eller annen injeksjonskyndig lege, og muligens mye å tape på å vente. 

lykke til og god bedring! 


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-