Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bindevevssykdom og ubehagelig følelse under føttene

Spørsmål

Jeg har bindevevsykdom, og blir veldig tykk på føttene. Føler jeg går på ballonger, har hatt sykdomen i ca 3 måneder. Jeg får prednisolon 15 MG.

Mann 83
Svar

Hei,

Og takk for ditt spørsmål. Du har altså en form for bindevevssykdom som du får prednisolon for og har nå plager med at du føler som du går på ballonger - og det kjennes "tykt" (?) under føttene. Jeg vet ikke hva din diagnose er. Du bruker en moderat prednisolondose, som kan gi bivirkninger. En del bindevevssykdommer kan også affisere nervesystemet. Eller bindevevssykdommer kan gi artritter (leddbetennelser) også i føttene, som er smertefullt. 

Min umiddelbare tanke er at dette kan dreie seg om en form for nerveaffeksjon - som polynevropati. Pasienter beskriver da typisk at det kjennes som de "går på puter". Dette kan være helt urelatert til din sykdom, som et direkte resultat av underliggende sykdom eller bivirkning av medikamenter. Uansett må du fortelle om dette til din fastlege eller behandlende revmatolog som må vurdere årsak og videre utredning. 

Symptomene du beskriver er ganske vanlige og ofte ikke så dramatiske, men dersom dette forverrer seg raskt bør du ta kontakt med din fastlege snart.

Håper dette var til nytte og god bedring!